Fiksais olu kultenis ar Rakveres cīsiņiem

Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Ja ļoti gribas ēst, bet laika ir maz, lūk - fiksā recepte! Ātri un gardi!

Sastāvdaļas

3 olas

Šķipsna sāls

5 -10 Rakveres cīsiņi

100 g sviesta

2 ēd. k. skābā krējuma

60 ml piena

Siers

Foto: Pixabay

Pagatavošana 20 min

Bļodā sakuļ olas un pievieno sāli. Pievieno pienu, samaisa. Pievieno krējumu, maisa kamēr iegūst viendabīgu masu. Uz pannas izkausē sviestu.

Sagrieztus cīsiņus (~0,5 cm platās šķēlītēs) liek cepties sviestā uz ~ 3 minūtēm.

Cīsiņiem pāri pārlej iegūto olu masu. Cep kamēr gatavs. Visu laiku jāmaisa, lai cīsiņi nepiedegtu.

Kad gatavs, uz silta kulteņa uzliek sieru, lai izkūst. Var pārkaisīt ar lociņiem vai citiem zaļumiem, kā arī pievienot papildus garšvielas - pēc izvēles.

Piezīme - Rakveres cīsiņu vietā var izmantot citus.

Labu apetīti!

Līdzīga recepte: Olu kultenis ar skābo krējumu

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu