Taksometra eksplozija pie lidostas: norvēģu ģimene šokā par piedzīvoto Rīgas taksometrā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Twitter.com/@BreakingLV

3. oktobrī ģimene no Norvēģijas ieradusies Rīgas lidostā, lai apciemotu tuviniekus un pavadītu brīvdienas Latvijā. Pirms lidojuma rezervējuši taksometru, kurš ceļotājus nogādās mājās. Viss sācies daudzsološi, tomēr automašīna, ar kuru plānojuši braukt, aizdegusies, vēsta raidījums "Bez tabu". 

Jau sākumā, kad ieņēmuši vietas, jutuši, ka automašīnā ir savāds aromāts. Mortens teicis Nadjai, ka nevēlas ar konkrēto automašīnu braukt, jo tās stāvoklis neizskatoties pārāk labs. Nadja ātrāk vēlējusies nokļūt mājās, tāpēc Mortena aizdomas neuztvērusi nopietni.

"Pēc aptuveni pussekundes automašīna eksplodēja, bija blīkšķis, un tā pat nedaudz pacēlās virs zemes," atceras Mortens.

Ģimene jau bija uzlikusi drošības jostas, lai dotos ceļā. Tās rautas vaļā, Mortens skaļā balsī teicis, lai ģimene kāpj ārā – sešgadīgais dēls no bailēm bļāvis, vēlāk nevēlēdamies kāpt citā automašīnā. 

Lidostas "Rīga" pārstāvis Edgars Vilcāns skaidro, ka tiklīdz tikuši pamanīti dūmi, izsaukta lidostas ugunsdzēsēju komanda, kas liesmas likvidējusi 30 sekunžu laikā.

"Pēc mūsu rīcībā esošās informācijas, taksometra šoferis notikuma vietu pameta, līdz ar to neko vairāk mēs par viņu arī nezinām," atzīst Edgars Vilcāns.

Ģimene izmantojusi taksometru firmas "Alviksa" pakalpojumus - viņi par situāciju esot informēti, taču nekādu atbildību neuzņemas, jo pie ģimenes aizbraukusi firmas "Lucky Life" automašīna.

Aplūkojot datubāzē pieejamo informāciju par firmu, redzams, ka uzņēmumam ir vairāk nekā 8 000 eiro liels nodokļu parāds, kā arī apturēta saimnieciskā darbība, informē raidījums.

Valsts policija skaidro, ka šobrīd nekas neliecina, ka būtu noticis noziedzīgs nodarījums - līdz ar to pieņemts lēmums par atteikšanos sākt kriminālprocesu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu