Marihuānas legalizācija Kanādā: "Mēs zinām, ka pasaule skatās"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lars Hagberg/AFP

Daudziem kanādiešiem kaņepju legalizācija šķita tāls sapnis. Taču no šā gada 17. oktobra Kanāda kļuvusi par pirmo G7 valsti, kas devusi medicīniskajām kaņepēm zaļo gaismu, vēsta BBC. 

Tā seko pa pēdām Urugvajai, kas dekriminalizēja marihuānu 2013. gadā. "Tā kļūs par nopietnu nozari," atzīst kāds uzņēmējs. 

Legalizēšanas atbalstītāji norāda, ka tas nesīs medicīniskas priekšrocības, kā arī palīdzēs samazināt ar narkotikām saistīto noziedzību.

Taču marihuānas pretinieki norāda, ka ilgstoša tās lietošana var kaitēt cilvēka veselībai. Citi uztraucas, kā tā tiks uzraudzīta. 

Uzņēmējs, kas nodarbojas ar kaņepju audzēšanu, atzīst, ka kaņepju legalizācija ir "pareizā lieta, ko darīt", ņemot vērā, ka "narkotiku politika" ir bijusi neveiksmīga. 

Tāpat uzņēmēji atzīst, ka ir rinda ar medicīniski labvēlīgiem efektiem, kas ir jāatklāj un kas var palīdzēt daudziem cilvēkiem. 

Lai gan daudzi ražotāji cer uz strauju apgrozījuma pieaugumu, kādai uzņēmējai ir citi plāni. "Mana ferma būs maza un lēna," viņa stāsta, norādot, ka tā būs līdzīga tiem Itālijas vīnogu dārziem, kas zina, ka viņiem ir labākās vīnogas. 

"Kanādā mums ir Vidusjūras klimats, kas ir ideāli piemērots kaņepju audžēsanai," stāsta sieviete, piebilstot, ka lielākajai daļai cilvēku ir vienalga, no kurienes nāk viņu ēdiens, taču cilvēki tam sāk pievērst arvien lielāku uzmanību. 

"Mēs zinām, ka pasaule mūs vēro," saka kaņepju audzētāja, izsakot cerību, ka citas valstis sekos Kanādas piemēram. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu