10 leģendāri auto, kas kļuvuši par filmu zvaigznēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ian West/PA Wire/PA Images/Scanpix

Auto parasti nav pirmais, kas nāk prātā, izdzirdot frāzi "filmu zvaigzne", tomēr ir daži auto, kas vienmēr asociēsies ar filmām. Betmens nebūtu nekas bez sava Betmobīļa. Un diezin vai Džeimss Bonds būtu tik iekārojams, ja nebrauktu ar Aston Martin.  

Businessinsider ir izveidojuši savdabīgu filmu zvaigžņu top 10, kas vairāk pazīstamas ar savu riepu kaukšanu un motora rūkoņu.

10. 1963. gada Volkswagen Beetle Hērbijs

Foto: Ian West/PA Wire/PA Images/Scanpix

1968. gada amerikāņu komēdijā "The Love Bug" galvenā loma tika 1963. gada Volkswagen Beetle jeb Hērbijam (Mīlas vabolītei). 

9. 1959. gada Cadillac Miller-Meteor ambulance Ecto-1

Foto: Mercury Press & Media/Caters News Agency/Scanpix

Pēc filmas "Ghostbusters" iznākšanas Cadillac kļuva par sava veida ikonu. Filmas vajadzībām auto modelis tika ievērojami pārbūvēts. Ja neskaita pievienotās gaismas, sirēnas un dekorus, 20 pēdas garajam un 6500 mārciņas smagajam 1959. gada Cadillac Miller - Meteor ātrās palīdzības modelim tika pievienotas mizlīgas astes spuras un masīvs priekšgals, kas saturēja neskaitāmas apgaismojuma detaļas un masīvu resti.

8. Lotus Esprit S1 Wet Nellie

Foto: AFP / Scanpix

Lotus Esprit S1, kas attēlots 1977. gada Džeimsa Bonda filmā "The Spy Who Loved Me", bija automašīna - zemūdene. Protams, dzīvē šāds auto nekad nav eksistējis. Filmas vajadzībām tika izmantoti divi auto - viens, lai filmētu ainas uz sauszemes, otrs bija paredzēts filmēšanai ūdenī. Tagad Lotus Esprit S1 pieder Tesla un SpaceX dibinātājam Īlonam Maskam.

7. 1973. gada Ford Falcon XB GT Pursuit Special

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#readingcomic #madmax

A post shared by Eamon O'Donoghue (@eamonodonoghue) on

Oriģinālā "Mad Max" automāšīna tika nodēvēta par melno zirgu. 1973. gada Ford Falcon XB GT kļuva tik slavens, ka tas no kino ekrāniem nokļuva videospēlēs. Jāatzīst, ka 1979. gadā pēc filmas iznākšanas slavens kļuva ne tikai auto, bet arī Mels Gibsons. 

6. 1961. gada Ferrari 250 GT SWB California Spyder

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

On exhibit! Our annual Cars at the Capital exhibition launches today in Washington, D.C. on the National Mall. The first car on display is the iconic “Ferrari” from the movie Ferris Bueller’s Day Off. Although it might be the most famous Ferrari in America, it isn’t a Ferrari at all. Built by Neil Glassmoyer and Mark Goyette in 1985, the Modena Spyder California, was a replica car that featured a custom tube frame, 302 Ford V8 and fiberglass body. Follow along for more and check the link in the bio for info on the exhibit! #CATC2018 #DRIVEHISTORY #poweredbypennzoil #Pennzoil @Pennzoil @Shell @HagertyClassicCars @shell_ontheroad #QuakerState #Driversclub #Classiccar #Ferris #FerrisBueller #Ferrisbuellersdayoff #Ferrari #CalSpider #FerrariCalifornia #Ferrari250 #Leisurerules #WashingtonDC #NationalMall #NationalHistoricVehicleRegister #carsatthecapital

A post shared by Historic Vehicle Association (@historicvehicle) on

Filma Ferris Bueller's Day Off vislabāk asociējas tieši ar ķiršu sarkano 1961. gada Ferrari 250 GT SWB California Spyder. Balstoties uz Gooding & Company sniegtajiem datiem, Ferrari izlaida 37 šī auto modeļus. 2015. gada  Pebble Beach izsolē viens šāds ekemplārs tika pārdots par vairāk nekā 16 miljoniem dolāru.

5. 1977. gada Pontiac Firebird Trans AM

1977. gadā iznāca filma "Smokey and the Bandit", kurā galvenās lomas atveidoja Bērts Renolds un Sallija Fīlda. Filma kļuva par kases grāvēju, kam sekoja vēl divas filmas. Daudziem atmiņā iespiedies trešais galvenās lomas atveidotājs - 1977. gada Pontiac Firebird Trans AM, kas tika papildināts ar dažādiem krāsu elementiem un kļuva par tā laika vienu no iekārotākajiem auto modeļiem.

4. 1968. gada Ford Mustang Fastback

Foto: AFP / Scanpix

1968. gadā kino ekrānos pirmizrādi piedzīvoja viena no visu laiku labākajām filmām "Bullit". Šoreiz filmas veiksmes pamatā nebija šarmantais Stīvs Makvīns, bet gan 1968. gada Ford Mustang Fastback. Ja ainā ar pakaļdzīšanos un apšaudi Sanfrancisko ielās būtu izvēlēts kāds cits auto modelis, diez vai filma būtu guvusi tādus panākumus.  

3. DeLorean DMC-12 Time Machine

Foto: Reuters/ScanPix

1982. gadā DeLorean Motor Company bankrotēja. Iespējams, ja 1985. gadā iznākusī filma "Back to the Future" būtu uzņemta pāris gadus agrāk, tad šī uzņēmuma nākotne būtu izvērtusies daudz savādāk. Par laimi, vismaz šis modelis kļuva gandrīz vai slavenāks par pašu filmu, jo tieši DeLorean DMC-12 kļuva par pirmo "laika mašīnu".

2. Džeimsa Bonda 1964. gada Aston Martin DB5

Foto: Alastair Grant/AP/Scanpix

Kad 1964. gadā apgrozībā tika laists Aston Martin DB, tas kļuva var katra autovadītāja sapni. Bet, kad kino ekrānos sāka rādīt filmu par Džeimsu Bondu "Goldfinger", šis auto iegāja vesturē. Filmas uzņemšanas laikā tika izmantoti divi Aston Martin DB auto modeļi. Viens bija aprīkots ar dažādiem efektīviem gadžetiem, kā tas pienākas īstam spiegu auto, bet otru izmantoja braukšanas ainu filmēšanai. Zīmīgi, ka filmas veidotāji Aston Martin ir izvēlējušies ne vienā vien no turpmākajām filmām par slaveno spiegu.

1. Betmobīlis

Foto: mavrixonline.com/Scanpix

Kad 1939. gada maijā "Detective Comics" 27. izdevumā pirmo reizi parādījās komikss par Betmenu, neviens pat nevarēja iedomāties cik leģendārs kļūs šis izdomātais varonis. Tikpat leģendārs ir arī Betmobīlis. Jaunākajās filmās tas izskatās vairāk pēc futūristiska spiegu auto. Tomēr vieslielākos nopelnus noteikti ir pelnījis pirmais Betmobīlis, kas tika uzbūvēts, ņemot par paraugu Lincoln Futura, kuram pievienoja tērauda lāpstiņas, 15 collu lielas Rader riepas un U veida stūri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu