Dortikoss kļūst par otro boksa supersērijas pusfinālistu Brieža kategorijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kubas bokseris Juniers Dortikoss
Kubas bokseris Juniers Dortikoss Foto: ITAR-TASS/LETA

Kubas bokseris Juniers Dortikos sestdien kļuva par otro Pasaules boksa supersērijas pusfinālistu pirmajā smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem), kurā startēs arī Latvijas vadošais šī sporta veida pārstāvis Mairis Briedis.

Dortikoss ceturtdaļfinālā ar rezultātu pēc punktiem uzvarēja poli Mateušu Masterņaku.

Divi tiesneši uzskatīja, ka kubietis uzvarējis ar 115:113, bet viens tiesnesis viņam piešķīra uzvaru ar 116:112.

Pašlaik 32 gadus vecais Dortikoss karjerā izcīnīja 23 uzvaras, no tām 21 gūstot ar nokautu, kā arī cietis vienu zaudējumu - supersērijas iepriekšējās sezonas pusfinālā pret krievu Muratu Gasijevu.

Tikmēr 31 gadu vecais Masterņaks uzvarējis 41 cīņā, 28 no tām noslēdzot ar nokautu, kā arī cietis piecus zaudējumus. Karjeras laikā viņš cīnījies arī ar Latvijas bokseri Artūru Kuļikauski, kuru uzvarējis.

Dortikosa pretinieks pusfinālā būs 31 gadu vecais amerikānis Endrū Tabiti, kurš karjeras laikā uzvarējis visās 17 aizvadītajās cīņās, 13 panākumus gūstot ar nokautu.

Tabiti pagājušajā nedēļā ceturtdaļfinālā pēc punktiem pārspēja krievu Ruslanu Faiferu.

Briedis ceturtdaļfinālu pret Vācijas pārstāvi Noelu Gevoru, kurš pazīstams arī ar vārdu Norairs Mikaeljans, aizvadīs 10.novembrī ASV Ilinoisas štata pilsētā Čikāgā.

Pašlaik 27 gadus vecais armēņu izcelsmes bokseris karjeras laikā 24 cīņās izcīnījis 23 uzvaras, desmit no tām gūstot ar nokautu. Gevors iepriekšējo cīņu aizvadīja pērnā gada septembrī, kad uzvarēja amerikāni Aizeju Tomasu.

Tikmēr 33 gadus vecais Briedis 25 cīņās guvis 24 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu. Iepriekšējo dueli latvietis aizvadīja jūlijā, pārliecinoši pēc punktiem uzvarot francūzi Brandonu Delorjē.

Brieža un Gevora dueļa uzvarētājs pusfinālā cīnīsies ar poļa Kšištofa Glovacka un krieva Maksima Vlasova cīņas uzvarētāju.

Briedis šajā svara kategorijā izlikts ar pirmo numuru. Ja iepriekšējā sezonā izsētie bokseri varēja paši izvēlēties sev pretiniekus no pārējiem dalībniekiem, tad šoreiz supersērijas rīkotāji paši izlēmuši ceturtdaļfināla pārus. Šāda turnīra sistēma panākta, vienojoties ar četrām vadošajām boksa organizācijām.

Gaidāmajā sezonā cīņas notiks arī visvieglākajā svara kategorijā (līdz 53,5 kilogramiem) un otrajā vieglajā svarā (līdz 63,5 kilogramiem).

Briedis pagājušās sezonas supersērijas turnīrā pusfinālā piekāpās ukrainim Oleksandram Usikam.

Pēcāk Usiks finālā pieveica arī krievu Muratu Gasijevu, kļūstot par pirmā turnīra uzvarētāju un arī absolūto pasaules čempionu pirmajā smagajā svarā. Ukraiņa īpašumā pašlaik ir Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempiona jostas.

Usiks supersērijā nepiedalīsies, līdz ar to šosezon turnīrā, iespējams, netiks dalītas čempionu jostas. Plānots, ka ukrainis savas jostas aizstāvēs novembrī, kad viņam tiek paredzēta cīņa ar britu Toniju Beljū.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu