Klāt UEFA Čempionu līgas grupu turnīra trešās kārtas spēles

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Krištianu Ronaldu
Krištianu Ronaldu Foto: AFP/LETA

Šodien UEFA Čempionu līgā futbolā tiek aizvadītas trešās kārtas spēles grupu turnīrā, vienu no mačiem tiesājot Latvijas tiesnešu brigādei.

Latvijas arbitri ar galveno tiesnesi Andri Treimani un līnijtiesnešiem Haraldu Gudermaniu un Alekseju Spasjonniku tiesās H apakšgrupas maču, kurā Šveices čempione Bernes "Young Boys" plkst.19.55 savā laukumā uzņems Spānijas klubu "Valencia".

Ceturtais tiesnesis šajā spēlē būs Raimonds Tatriks, bet papildus tiesneši būs Aleksandrs Anufrijevs un Edgars Maļcevs. Šoreiz tiesnešu brigādē veikta viena izmaiņa, Aleksandru Golubevu nomainot ar Anufrijevu.

Latvijas arbitri pirms divām nedēļām debitēja UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, tiesājot F grupas dueli, kurā Lionas "Olympique" savā laukumā tukšu tribīņu priekšā nospēlēja neizšķirti 2:2 ar Ukrainas čempioni Doņeckas "Šahtar".

Latvijas arbitri ikdienā tiesā Latvijas "SynotTip" futbola virslīgā, bet iepriekš ir tiesājuši UEFA Eiropas līgas mačus, kā arī Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas spēles.

Otra agrā spēle plkst.19.55 notiks Grieķijā, kur Atēnu AEK E grupā spēkosies pret vācu grandu Minhenes "Bayern", bet pārējie mači paredzēti plkst.22.

Otrā H grupas spēlē tās favorītu duelī angļu komanda Mančestras "United" uzņems Itālijas čempioni Turīnas "Juventus", bet vēl E apakšgrupā spēkiem mērosies portugāļu Lisabonas "Benfica", kas viesos cīnīsies pret Amsterdamas "Ajax" no Nīderlandes,

H grupā "Juventus" ir seši punkti, "United" - četri, bet "Valencia" tikusi pie viena punkta, kamēr "Young Boys" ir bešā.

Savukārt E grupā "Ajax" un "Bayern" ir pa četriem punktiem, kamēr "Benfica" ir trīs, bet AEK cīnās bez punktiem.

Tikmēr mači tiks aizvadīti arī G grupā, kur "AS Roma" Itālijā cīnīsies pret krievu vienību Maskavas CSKA, bet spāņu grands Madrides "Real" savā laukumā būs nomināls favorīts pret Čehijas klubu Plzeņas "Viktoria".

Šajā grupā vadībā ar četriem punktiem ir CSKA, bet "Real" un "AS Roma" ir pa trīs punktiem, kamēr "Viktoria" ir tikusi pie viena punkta.

Vēl dueļi risināsies F grupā, kur ukraiņu klubs Doņeckas "Šahtar" savā laukumā spēkosies ar Anglijas čempioni Mančestras "City", bet Vācijas komanda "Hoffenheim" uzņems Francijas vienību Lionas "Olympique".

F grupas vadībā četriem punktiem "Olympique", kam ar trijiem seko "City", divi ir "Šahtar", bet viens punkts "Hoffenheim" rēķinā.

Apakšgrupu turnīrā tiks aizvadītas divu apļu spēles, pēc kurām katras grupas divas labākās komandas tiks izslēgšanas spēlēs, trešo vietu ieguvējas pārcelsies uz UEFA Eiropas līgu, bet katras grupas vājākajai vienībai Eirokausu sezona būs noslēgusies.

UEFA Čempionu līgas grupu kārtas pēdējās spēles tiks aizvadītas 11. un 12.decembrī.

Izslēgšanas spēles sāksies nākamā gada februārī, bet fināls notiks 1.jūnijā Madridē.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Madrides "Real", kas Kijevā ar rezultātu 3:1 pārspēja "Liverpool" vienību. Madrides "Real" kļuva par pirmo komandu, kam UEFA Čempionu līgā kopš tās izveidošanas izdevies uzvarēt trīs gadus pēc kārtas. Tāpat karaliskais spāņu klubs pie šīs trofejas tika ceturto reizi pēdējo piecu gadu laikā.

Madrides "Real" ir visu laiku titulētākā Eiropas prestižākā klubu kausa dalībniece, par Vecā kontinenta labāko komandu kļūstot 13 reizes. Kopš Čempionu līgas izveides, kas notika 1992./1993.gada sezonā, "Real" spēlētāji trofeju virs galvas cēluši septiņas reizes. Spānijas galvaspilsētas klubam šī bija 16.reize Eiropas klubu nozīmīgākā turnīra finālā, kurā viņi zaudējuši vien trīs gadījumos, pēdējo reizi 1981.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu