Nosaka zāles maksimālo garumu: "Uz manas lauksaimniecības zemes zāle ir par garu!" (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Daudzās Latvijas pašvaldībās ir noteikts zāles augstums piemājas mauriņos, taču Salaspils novada dome ir pārspējusi citus, nosakot zāles maksimālo garumu arī laukos un meža pļavās, vēsta raidījums 900 sekundes

Par šādu pašvaldības neizprotamu rīcību ir sašutuši novada lauksaimnieki un citi iedzīvotāji. Savukārt domē norāda, ka viss tiek darīts, lai izskaustu kūlas ugunsgrēkus.

Doles salā, kas atrodas Salaspils novadā, lielu daļu salas aizņem dabas parks. Šeit ir daudz dažādu mazu un lielu dzīvnieku. Doles salas iedzīvotājs, lauksaimnieks Māris pauž savu izbrīnu un sašutumu par to, ka Salaspils novadā ir noteikts 20 centimetru maksimālais zāles garums uz lauksaimniecības zemes.

"Uz manas lauksaimniecības zemes ir par garu zāle, par ko biju ļoti izbrīnīts. Uz lauksaimniecības zemes, pirmo reizi atnākuši tādi brīnumi…," patiesi pārsteigts ir lauksaimnieks Māris. 

Māri jūlijā uzaicināja uz administratīvās komisijas sēdi, kur viņu atzina par vainīgu un izteica brīdinājumu. Arī citi Doles salas iedzīvotāji par noteikumiem ir neizpratnē. Viņi norāda, ka neviens nav pret lauku apkopšanu.

Salaspils novada domes pārstāve Lolita Balcere norāda, ka pašvaldības policija zāli mēra tikai tajos laukos, kas nesaņem Eiropas Savienības (ES) maksātos platību maksājumus. Tās viņi uzskata par riska platībām, kur nepļautā zāle pavasarī var kļūt par kūlas ugunsgrēka vietu.

"Galvenais, lai nākamajā gadā nebūtu problēmas ar kūlu un kūlas ugunsgrēkiem," norāda Balcere.

Lai arī noteikumos lauksaimniecības pļavās noteiktais maksimālais zāles garums ir 20 centimetri, pašvaldības pārstāve norāda, – ja pļava būs skaista un pilna ar ziediem, tad policisti nesodīs.

Kā norāda Lauku atbalsta dienests – pašvaldība lauksaimniekiem administratīvu sodu uzlikt nemaz nevar. Vienīgais veids, kā iespējams vērsties pret nekoptu lauku īpašniekiem, ir nodokļa dubultošana.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu