Aizvien vairāk dod priekšroku krāna ūdenim; tā kvalitāte esot laba

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Arvien vairāk iedzīvotāju uzturā lieto pilsētas ūdensvada ūdeni, nevis pērk to veikalā. Dzeramā ūdens kvalitāte esot laba, pat neraugoties uz piegaršām vai smakām - informē LNT Ziņas.

Aptaujājot rīdziniekus, atklājas, ka daudzi tiešām dzer ūdeni, kā tautā saka, "no krāna", tomēr līdz galam tā kvalitātei neuzticas un pirms lietošanas to vāra. Tieši ūdens smarža un piegarša ir iemesls, kāpēc daudzi izvēlas dzeramo ūdeni pirkt veikalā. Uzņēmumā "Rīgas ūdens" skaidro, ka bieži vien piegaršu vai smaku rada ūdensvada caurules.

"Tas ir pašu ūdensvadu stāvokļa dēļ," stāsta "Rīgas ūdens" sabiedrisko attiecību speciālists Arturs Mucenieks. "Mēs cīnāmies ar izgulšņiem, kas ir uz ūdensvadu sieniņām, un aicinām arī māju pārvaldniekus skatīties, kas notiek viņu iekšējos tīklos, jo tīkli bieži vien ir ļoti sliktā stāvoklī, kas var kaitēt ūdens kvalitātei, bet ne tādā ziņā, lai tas apdraudētu cilvēku veselību."

Pirms gada Latvijas ūdensapgādes asociācija sāka kampaņu, lai iedzīvotājiem skaidrotu, ka krāna ūdens kvalitātes ziņā ne ar ko neatšķiras no dzeramā ūdens, kas nopērkams plastikāta pudelēs veikalos. Šonedēļ arī Eiropas Parlamenta deputāti atbalstīja priekšlikumus, lai uzlabotu iedzīvotāju uzticēšanos dzeramajam krāna ūdenim, kas ir daudz lētāks un tā lietošana nepiesārņo vidi ar plastmasas pudelēm - vēsta LNT Ziņas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu