"Cavaliers" pēc zaudējumu sērijas atlaiž galveno treneri

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Iepriekšējās sezonas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) fināliste Klīvlendas "Cavaliers" no amata atbrīvojusi galveno treneri Taironu Lū, vēsta klubs.

"Cavaliers", kas starpsezonā zaudēja komandas spožāko zvaigzni Lebronu Džeimsu, jauno sezonu iesākusi ar sešiem zaudējumiem sešās spēlēs.

Pašlaik 41 gadu vecais Lū Klīvlendas komandai pievienojās 2014.gadā, strādādams "Cavaliers" treneru kolektīvā. 2016.gada janvārī pēc Deivida Blata atbrīvošanas no amata Lū kļuva par vienības galveno treneri un līgums ar viņu tika noslēgts uz trim gadiem.

Tā paša gada vasarā viņš aizveda "Cavaliers" līdz čempiontitulam, bet nākamajās divās finālsērijās viņa vadītie vīri cieta zaudējumus.

Lū vadībā "Cavaliers" regulārajā čempionātā izcīnīja 128 uzvaras un cieta 83 zaudējumus, bet izslēgšanas turnīrā tika pie 41 panākuma un 20 zaudējumiem.

Pirms darba "Cavaliers" klubā Lū strādāja Losandželosas "Clippers" un Bostonas "Celtics" vienībās.

Lū savulaik 11 sezonas NBA aizvadīja kā spēlētājs, gadsimta sākumā divreiz Losandželosas "Lakers" sastāvā kļūstot par līgas čempionu.

Par "Cavaliers" galvenā trenera vietas izpildītāju iecelts 60 gadus vecais Lerijs Drū, kurš Klīvlendas komandā strādā kopš 2016.gada septembra. Drū karjeras laikā trenējis Atlantas "Hawks" un Milvoki "Bucks", kā arī strādājis vēl vairākās NBA komandās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu