Rīgas dome tērēs 10 000 eiro, lai pētītu pretapledojuma sistēmas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sniega tīrītājs.
Sniega tīrītājs. Foto: Zane Bitere / LETA

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja atbalstījusi opozīcijas deputāta Anša Ansberga (LA) rosinājumu 10 000 eiro novirzīt pētījumam par dažādu pretslīdes materiālu izmantošanas iespējām galvaspilsētas ielās ziemas periodā, aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas attīstībai pārstāve Ieva Graudiņa-Šutko.

Pie pašvaldības šī gada budžeta grozījumiem Ansbergs bija iesniedzis priekšlikumu 10 000 eiro atvēlēt Rīgas domes Mājokļu un vides departamentam, lai tas varētu īstenot pētījumu par stratēģijas izstrādi un testēšanu pretapledojuma sāls kaisīšanas apjomu samazināšanai, kā arī citu metožu pielietošanu.

Par šī pētījuma izstrādi deputāti pavasarī vienojās Mājokļu un vides komitejā, taču, pēc Ansberga teiktā, pusgada laikā virzība šajā jautājumā no departamenta puses notikusi nav.

"Komiteja nesteidza pildīt pieņemto lēmumu, cenšoties novilcināt šo jautājumu un plānoja jau pieņemto lēmumu vēlreiz konkursa kārtībā izskatīt Vides aizsardzības fondā," skaidroja Ansbergs, norādot, ka, lai nepieļautu Dabas resursu nodokļu izšķērdēšanu, rosinājis piešķirt speciālistiem finansējumu no domes budžeta.

Tas ir vienīgais no opozīcijas partiju priekšlikumiem, kas tika atbalstīts komitejā.

Kā ziņots, Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja atbalstījusi pašvaldības 2018. gada budžeta grozījumus, līdz ar kuriem pašvaldības izdevumi šogad sasniegs 1,023 miljardus eiro.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu