Federers uzvar Tīmu un saglabā izredzes uz pusfinālu

ATP sezonas noslēguma turnīrs
LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodžers Federers
Rodžers Federers Foto: EPA/LETA

Šveices tenisa leģenda Rodžers Federers otrdien Londonā ATP sezonas noslēguma turnīra mačā ar 6-2, 6-3 uzveica austrieti Dominiku Tīmu.

Šis 37 gadus vecajam Federeram bija pirmais panākums aizvadītajās divās turnīra spēlēs, ļaujot viņam saglabāt labas izredzes izkļūt no Leitona Hjūita vārdā nosauktās grupas.

Federers šobrīd cenšas izcīnīt savu septīto sezonas noslēguma turnīra titulu, kas līdz šim vēl nevienam tenisistam nav izdevies.

"Beidzot izcīnīt uzvaru ir laba sajūta. Esmu ļoti priecīgs, ka izdevās atgūties no pirmajā mačā piedzīvotā zaudējuma," teica pasaules trešā rakete Federers, kurš pirmajā mačā negaidīti ar 6-7 (4:7), 3-6 piekāpās planētas sestajam numuram Kevinam Andersonam no Dienvidāfrikas Republikas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka ATP sezonas noslēguma turnīra debitants Andersons otrdien izcīnīja uzvaru arī otrajā mačā, jo ar 6-0, 6-1 sagrāva japāni Kei Nišikori, kurš pasaules rangā atrodas devītajā vietā.

Līdz ar to pēc divām kārtām grupā pirmais ar divām uzvarām ir Andersons, kamēr pa panākumam ir Nišikori un Federera kontā, bet divus zaudējumus piedzīvojis Tīms, kurš ir pasaules astotā rakete.

Pirmdien savas cīņas uzsāka arī Gustavu Kuertēna vārdā nosauktā grupa. Planētas pirmā rakete vīriešu tenisā Novaks Džokovičs no Serbijas ar 6-4, 6-3 pārspēja amerikāni Džonu Isneru, kurš ir pasaules desmitā rakete, bet ranga piektais numurs Aleksandrs Zverevs no Vācijas ar 7-6 (7:5), 7-6 (7:1) pārspēja pasaules septīto numuru Marinu Čiliču no Horvātijas.

Pusfinālu sasniegs katras grupas divi spēcīgākie tenisisti.

Traumu dēļ šajā turnīrā nepiedalās pasaules otrā rakete Rafaels Nadals no Spānijas un argentīnietis Huans Martins del Potro, kurš rangā atrodas ceturtajā vietā.

Sezonas noslēguma turnīrā piedalās gada astoņi labākie tenisisti.

Turnīrs noslēgsies svētdien.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu