Spānijas premjerministrs: "Breksita" samits nenotiks, vispirms neatrisinot Gibraltāra jautājumu (1)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Spānijas premjerministrs vizītes laikā Kubā 2018. gada 23. novembrī.
Spānijas premjerministrs vizītes laikā Kubā 2018. gada 23. novembrī. Foto: EPA/Scanpix

Spānijas premjerministrs Pedro Sančess piektdien brīdinājis, ka svētdien paredzētais Eiropas Savienības (ES) samits "Breksita" vienošanās apstiprināšanai, "ļoti iespējams" nenotiks, ja vispirms netiks atrisināts Gibraltāra jautājums.

"Ja nebūs vienošanās" par Gibraltāru, "ļoti iespējams, nebūs Eiropadomes", preses konferencē Kubā, Havanā paziņoja Sančess.

Kā ziņots, Spānija piektdien pieprasīja Lielbritānijai rakstiski garantēt, ka Madridei būs veto tiesības attiecībā uz jebkuru nākotnes vienošanos par ES un Gibraltāra attiecībām.

Sančess nelems par to, vai piedalīties nedēļās nogalē gaidāmajā samitā, līdz viņš nebūs redzējis šādu solījumu, iepriekš žurnālistiem apliecināja valsts sekretārs Luiss Marko Agirjano Nalda.

"Mēs esam pieprasījuši, lai Lielbritānijas varasiestādes to publicē pirms svētdienas Eiropadomes," sacīja Agirjano.

Viņš piebilda, ka piektdien Briselē notikušajās sarunās pārējās 26 dalībvalstis un Eiropas Komisija (EK) esot piekritušas šādai interpretācijai.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu