Attīstībai/Par! vēl spriedīs par sarunām ar Gobzemu, tāpēc uzreiz atbalstu nesola (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks Foto: Ieva Leiniša/LETA

Attīstībai/Par! vēl spriedīs par sarunām ar premjera amatam nominēto politiķi Aldi Gobzemu (KPV LV), tāpēc uzreiz atbalstu nesola.

Attīstībai/Par! politiķis Artis Pabriks, kurš līdz šim bija viens no diviem kandidātiem, ko prezidents vērtēja nominēšanai premjera amatam, šodien žurnālistiem pauda, ka apsveic Gobzemu ar saņemto nomināciju.

"Nezinu, cik ilgi varam atļauties formēt valdību, līdz ar to es no vienas puses ļoti ceru, ka Gobzemam izdosies to veidot," sacīja Pabriks.

Reizē politiķis norādīja, ka pirms nominētā kandidāta paziņošanas nesaņēma skaidru atbildi no Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa uz politiķa jautājumu, vai, tad, ja viens kandidāts tiek nominēts, otram vairs nebūs izredzes veidot valdību šajā ciklā. Iepriekš Pabriks bija publiski paudis, ka šāds risinājums nepieciešams, lai būtu iespējams izveidot valdību.

Viņš norādīja, ka šodienas Valsts prezidenta lēmums par to, kuru nominēt, bija ilgi gaidīts un ka Gobzems pie nominācijas saņemšanas ir ilgi strādājis.

Prezidents ir izdarījis ļoti nopietnu izvēli, atzina Pabriks. Vaicāts, vai Valsts prezidents paskaidroja, kāpēc izdarīja izvēli par labu Gobzemam, politiķis norādīja, ka prezidents īsti nepaskaidroja argumentus par labu vienam vai otram kandidātam.

Pabriks saprotot, ka sava loma tam ir steiga saistībā ar darba grafiku. Tāpēc par argumentiem šajā jautājumā ir jāvēršas pie paša prezidenta, norādīja politiķis.

Pabriks savu partiju apvienību Attīstībai/Par! un tās frakciju informēs par viņa un Gobzema sarunu ar Valsts prezidentu un tad politiskais spēks lems par tālāko rīcību. Politiķis norādīja, ka tāpat kā Gobzems, atbalsta plašāku koalīciju no sešām partijām.

»Valsts prezidents Raimonds Vējonis valdības veidošanu nolēmis uzticēt Gobzemam.

KPV LV parlamenta vēlēšanās ieguva otro vietu ar 14,25% vēlētāju atbalstu un 16 deputātu vietas 13. Saeimā.

Gobzems būs otrais nominētais premjera amata kandidāts, kurš mēģinās izveidot valdību. Iepriekš prezidents bija uzticējis valdības veidošanu Jaunās konservatīvas partijas (JKP) līderim Jānim Bordānam, kuram tas neizdevās.

Intervijā laikrakstam Neatkarīgā SAB direktors Jānis Maizītis paudis, ka Gobzema vētīšana, lai saņemtu pielaidi valsts noslēpumam, varētu ilgt pat pusgadu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu