Premjera kandidāts valdības veidošanā plāno iesaistīt sešas partijas, bet par šo jautājumu vēl lems frakcija (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Partijas "KPV LV" valdes priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš.
Partijas "KPV LV" valdes priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Valdības veidošanā varētu iesaistīt sešas parlamentā pārstāvētās labēji centriskās partijas, žurnālistiem sacīja premjera amatam nominētais politiķis Aldis Gobzems (KPV LV).

Partija KPV LV uz valdības veidošanas sarunām aicinās pārējās piecas tā dēvētās labēji centriskās partijas, un apspriede provizoriski varētu notikt otrdienas, 27. novembra, pēcpusdienā, aģentūrai LETA sacīja KPV LV līdzpriekšsēdētājs Artuss Kaimiņš.

KPV LV pulksten 9 paredzēta frakcijas sēde, kurā deputāti pārrunās tālāko stratēģiju jeb "ceļa karti". Pēc tam ir paredzētas Saeimas komisiju sēdes, tāpēc valdības veidošanas sarunas gaidāmas pēcpusdienā.

Politiskajiem spēkiem plānots piedāvāt strādāt ar desmit soļu "ceļa karti", kuru iespējams apspriest ātrāk nekā desmit dienās. "Ceļa karte" ir KPV LV iepriekš publiskotā valdības deklarācijas projekta īsā versija, skaidroja Kaimiņš.

»Valsts prezidents Raimonds Vējonis valdības veidošanu nolēmis uzticēt KPV LV premjera amata kandidātam Gobzemam.

Valsts prezidents Gobzemam arī dod divas nedēļas laika, lai viņa veidotā valdība varētu iegūt vairākuma atbalstu, būtu zināmi ministri un jaunās valdības paveicamie galvenie darbi.

Prezidents piebilda, ja gadījumā tas neizdosies, tad Gobzema nomināciju atsauks, bet viņš cer, ka partijas spēs panākt vienošanos par jaunas valdības izveidi.

Vējonis pauda, ka partijas nevarēja viņu iepriecināt, piedāvājot iespējamo vairākuma modeli. Līdz ar to viņš pieņēmis lēmumu, vadoties no tā, ka jau iepriekš bija minēti trīs potenciālie premjera amata kandidāti, un vienam jau bija dots mēģinājums izveidot valdību. Līdz ar to šodien prezidents izvēlējies starp diviem atlikušajiem kandidātiem - Gobzemu un Arti Pabriku (AP).

Gobzems būs otrais nominētais premjera amata kandidāts, kurš mēģinās izveidot valdību. Iepriekš prezidents bija uzticējis valdības veidošanu JKP līderim Bordānam, kuram tas neizdevās.

Intervijā laikrakstam Neatkarīgā SAB direktors Maizītis paudis, ka Gobzema vētīšana, lai saņemtu pielaidi valsts noslēpumam, varētu ilgt pat pusgadu.

KPV LV parlamenta vēlēšanās ieguva otro vietu ar 14,25% vēlētāju atbalstu un 16 deputātu vietas 13. Saeimā.

Kopumā parlamentā darbojas septiņas frakcijas. Vislielākā frakcija - 23 deputāti - ir Saskaņai, JKP un KPV LV pārstāv pa 16 deputātiem, Attīstībai/Par! (AP) un nacionālo apvienību Visu Latvijai! - Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) - pa 13, Zaļo un zemnieku savienību - 11, bet Jaunās Vienotību (JV) - astoņi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu