Girgensons gūst savus otros vārtus šosezon NHL

Noskaties video
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: AP/Scanpix

Zemgus Girgensons ceturtdien guva savus otros vārtus šosezon Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā, taču komandai pārtrūka iespaidīgā uzvaru sērija.

"Sabres" viesos ar 4:5 (2:3, 1:0, 1:2) piekāpās Tampabejas "Lightning". Līdz ar to beidzās Bufalo komandas desmit panākumu sērija.

Desmit uzvaras pēc kārtas bija "Sabres" rekords. Tikpat ilga panākumu sērija tai bija arī 1984. un 2006.gadā, bet pēdējos gados "Sabres" ikreiz bijusi viena no vājākajām NHL komandām.

Bufalo komandas rindās šajā mačā ar vārtu guvumiem izcēlās Girgensons, Teidžs Tompsons un divus precīzus metienus pievienoja Sems Reinhārts.

Latvijas hokejists vārtus guva pirmās trešdaļas vidū, kad rezultāts bija 1:0 "Lightning" labā, jo iepriekš bija izcēlies mājinieku spēlētājs Dens Džirardi. Girgensons pielika nūju zviedru aizsarga Rasmusa Ristolainena mestajai ripai, izlīdzinot rezultātu.

Pēc aptuveni vienas minūtes Reinhārts panāca 2:1, tomēr Alekss Kilorns un Ņikita Kučerovs atkal ieguva pārsvaru 3:2. Otrajā periodā Reinhārts panāca izlīdzinājumu, turklāt Tompsons noslēdzošajā trešdaļā viesus atkal izvirzīja vadībā ar 4:3, tomēr Stīvens Stemkoss un Sedriks Pakets nodrošināja mājiniekiem uzvaru ar 5:4.

Šosezon latvietis 24 spēlēs guvis divus vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles.

"Sabres" nākamo maču aizvadīs piektdien viesos pret Floridas "Panthers".

Girgensona pārstāvētais klubs ar 36 punktiem 26 spēlēs ir trešajā vietā Austrumu konferencē un šajā pašā pozīcijā arī visas līgas kopvērtējumā, kamēr "Lightning" ar 37 punktiem ir līdere Austrumos un visā līgā.

"Sabres" iepriekšējās septiņas sezonas nav spējusi iekļūt Stenlija kausa izcīņā, taču šo sezonu uzsākusi krietni veiksmīgāk nekā iepriekšējās un līdz ar to Girgensonam šosezon ir labas iespējas debitēt NHL izslēgšanas turnīrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu