Šorīt apgrūtināta braukšana Latvijas centrālajā un austrumu daļā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lauku ceļš ziemā.
Lauku ceļš ziemā. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Sniega un apledojuma dēļ šorīt ir apgrūtināta braukšana Latvijas centrālajā un austrumu daļā, savukārt Zemgales rietumos un Kurzemē braukšanas apstākļi ir apmierinoši, liecina VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Apgrūtināta braukšana ir pa visām lielajām šosejām Vidzemē un Latgalē, izņemot Tallinas šoseju, kas tikko ir nokaisīta, un izņemot Valmieras un Vidzemes šoseju posmus no Rīgas līdz attiecīgi Braslai un Augšlīgatnei.

Latvijas centrālajā daļā apgrūtināta braukšana ir pa Rīgas apvedceļu Daugavas kreisajā krastā, kā arī pa Ventspils, Liepājas, Jelgavas un Bauskas šosejām aptuveni 50 kilometru rādiusā ap Rīgu.

No Rīgas attālākos Zemgales rajonos un Kurzemē braukšanas apstākļi pa valsts nozīmes autoceļiem šorīt ir apmierinoši, liecina LVC dati.

Savukārt uz reģionālajiem autoceļiem apmierinoša braukšana ir vien Kurzemē.

LVC aicina autovadītājus būt piesardzīgiem un izvēlēties ceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un stilu.

Kā ziņots, no 1. decembra līdz 1. martam automobiļiem un autobusiem, kuru pilna masa nepārsniedz 3,5 tonnas, ir jābūt aprīkotiem ar ziemas riepām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu