Visā valsts teritorijā sniega un apledojuma dēļ apgrūtināti braukšanas apstākļi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lauku ceļš ziemā.
Lauku ceļš ziemā. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Sniegs un apledojums šorīt braukšanas apstākļus apgrūtina valsts autoceļu tīklā visā Latvijas teritorijā, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 166 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības. Slidenie un sniegotie ceļa posmi tiek tīrīti un kaisīti ar pretslīdes materiāliem.

Apmierinoši braukšanas apstākļi šorīt ir uz Ainažu šosejas (A1) posmā Bīriņu pagrieziens - Ainaži, Rīgas apvedceļa (A5) posmā no Salaspils līdz Babītei, Bauskas šosejas (A7) posmā no Rīgas līdz Iecavai, Jelgavas šosejas (A8) visa posma garumā, Liepājas šosejas (A9) posmā no Rīgas līdz Skrundai, Ventspils šosejas (A10) posmā no Rīgas līdz Kūdrai, kā arī no Tukuma līdz Strazdei un no Usmas līdz Ventspilij.

Uz reģionālajiem autoceļiem apmierinoša braukšana ir Dobeles, Jelgavas, Kuldīgas un Saldus apkārtnē.

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci.

LVC aicina informēt par apledojumu valsts autoceļu posmos, kā arī citiem sarežģījumiem, ja tādi rodas, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555. Informācija tiks operatīvi nodota ceļu uzturētājiem rīcībai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu