"Laba izklaide Ziemassvētkos." - ļaudis apspriež "čekas maisu" atvēršanu (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Daļa no bijušās Valsts drošības komitejas (VDK) dokumentiem jeb tā dēvētajiem "čekas maisiem" publiskota interneta vietnē "kgb.arhivi.lv".
Daļa no bijušās Valsts drošības komitejas (VDK) dokumentiem jeb tā dēvētajiem "čekas maisiem" publiskota interneta vietnē "kgb.arhivi.lv". Foto: Paula Čurkste/LETA

Ceturtdien, 20. decembrī, interneta vietnē "kgb.arhivi.lv" publiskota daļa no bijušās Valsts drošības komitejas (VDK) dokumentiem jeb tā dēvētajiem "čekas maisiem".

Daudzi metušies izpētīt nupat publicētos dokumentus, un vietnes "Twitter" lietotāji steidzās dalīties gan savos atradumos, gan arī pārdomās.

Ielās un mājās valda Ziemassvētku gaisotne, tāpēc "čekas maisu" atvēršana tika sasaistīta ar gaidāmajiem svētkiem.

Nenoliedzami VDK dokumentu publicēšana ir liels notikums, taču ne katru tas dikti interesē.

Liels (vai varbūt ne tik liels) pārsteigums bijis tas, ka "maisos" atrodami zīmīgi Atmodas laika darboņi, un tas "Twitter" vidē radīja veselu diskusiju.

Daugavpils domes deputāts Andrejs Elksniņš (Saskaņa) steidzās kritizēt savu oponentu Rihardu Eigimu (Mūsu partija), kurš patlaban ierauts korupcijas skandālā.

"Twitter" lietotājs Guntis Gūtmanis prognozējis, ko tuvākajās dienās sagaidīt no sociālās vietnes.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu