Strēlnieks gūst 18 punktus Grieķijas klubu duelī Eirolīgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Strēlnieks (no kreisās)
Jānis Strēlnieks (no kreisās) Foto: EPA/Scanpix

Latviešu saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks piektdien guva 18 punktus ULEB Eirolīgas basketbolā 16.kārtas spēlē, kaldinādams Pirejas "Olympiakos" uzvaru pār tās nesamierināmo pretinieci Atēnu "Panathinaikos Opap".

Strēlnieka un Jāņa Timmas pārstāvētā "Olympiakos" savā laukumā svinēja uzvaru ar rezultātu 79:65 (16:14, 25:11, 18:15, 20:25).

Strēlnieks šajā duelī laukumā bija 24 minūtes, kuru laikā iemeta vienu no četriem divpunktu metieniem, četrus no pieciem tālmetieniem un četrus no pieciem soda metieniem. Viņš aizvadīja savu rezultatīvāko spēli šajā Eirolīgas sezonā.

Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas, pieļāva divas kļūdas, bloķēja vienu metienu, četras reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja divas piezīmes, tikdams pie 16 efektivitātes koeficienta punktiem.

Tikmēr Timma rokas savainojuma dēļ nespēlēja, taču kā ceturtdien pauda komandas galvenais treneris Deivids Blats, latvietis kādā no nākamajām spēlēm varētu atgriezties laukumā.

"Olympiakos" komandā ar 18 punktiem, 18 atlēkušajām bumbām un 11 izprovocētām piezīmēm izcēlās serbu centra spēlētājs Nikola Milutinovs, 12 punktus guva Kosts Papanikolau, bet 11 punkti bija Georgam Printezim.

Savukārt viesiem ar 13 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Niks Kalatess.

"Olympiakos" aizvadīja teicamu pirmo puslaiku, kurā zem groziem saimniekoja Milutinovs. Pirejas vienība otrajā ceturtdaļā pēc izrāviena 10:0 panāca 36:21 un pirmo puslaiku noslēdza ar 41:25. Spēles otrajā daļā viesi neatrada pretargumentus, Blata vadītajiem vīriem svinot drošu uzvaru.

Savukārt pirmo reizi Eirolīgas mačam tika pieteikts Artūrs Kurucs, kura pārstāvētā Vitorijas "Kirolbet Baskonia" viesos ar rezultātu 87:96 (25:27, 16:21, 24:27, 22:21) piekāpās turnīra līderei Stambulas "Fenerbahce Beko".

18 gadus vecais Kurucs gan šajā mačā laukumā nedevās un vēl nepiedzīvoja debiju Eirolīgā.

Latvieša pārstāvētajā komandā rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Dānijas basketbolists Ševons Šīldss, bet uzvarētājiem 19 punktus guva itālis Nikolo Meli.

Citā mačā Lietuvas grands Kauņas "Žalgiris" savā laukumā ar rezulātu 79:84 (17:28, 17:16, 25:11, 20:29) piekāpās Krievijas kubam Maskavas CSKA, kas svētdien VTB Vienotās līgas mačā savā laukumā uzņems Latvijas vicečempioni "VEF Rīga".

Kauņas komandā rezultatīvākais ar 19 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija amerikānis Brendons Deiviss, tikmēr viesiem pa 19 punktiem sameta ASV basketbolists Vils Klaibērns un Itālijas spēlētājs Daniels Hakets.

Dairis Bertāns ceturtdien guva 17 punktus ULEB Eirolīgas mačā, kas palīdzēja viņa pārstāvētajai Itālijas čempionei Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" savu skatītāju priekšā ar rezultātu 111:94 pārspēt Melnkalnes klubu Podgoricas "Budučnost VOLI".

Citā ceturtdienas mačā pārliecinošu zaudējumu piedzīvoja Latvijas basketbolista Anžeja Pasečņika pārstāvētā Spānijas komanda Grankanārijas "Herbalife", kas savā laukumā ar 70:99 atzina Krievijas kluba Maskavas apgabala "Himki" pārākumu. Pasečņiks šajā mačā guva vienu punktu.

Savukārt uzvaru ceturtdien izcīnīja pašreizējā ULEB Eirolīgas čempione Madrides "Real" no Spānijas, kas savu skatītāju priekšā ar 91:79 pieveica Izraēlas klubu Telavivas "Maccabi FOX". Tikmēr 16.kārtas pirmajā mačā Turcijas klubs Stambulas "Anadolu Efes" savā laukumā ar rezultātu 92:77 uzveica Minhenes "Bayern" no Vācijas.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 15 uzvarām 16 spēlēs ir Stambulas "Fenerbahce Beko", kurai ar 13 panākumiem seko Madrides "Real", bet tālāk ar 12 uzvarām ir Maskavas CSKA. Tai ar desmit panākumiem seko Stambulas "Anadolu Efes" un Pirejas "Olympiakos".

Pirmajam pieciniekam ar astoņām uzvarām seko Rolanda Šmita pārstāvētā Barselonas "Lassa", Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" un Minhenes "Bayern", noslēdzot pirmo astoņnieku.

Tikmēr Grankanārijas "Herbalife" ar sešām uzvarām 16 mačos ir 13.pozīcijā, bet Žaņa Peinera pārstāvētā Stambulas "Dariššafaka Tekfen" tikusi pie diviem panākumiem 15 spēlēs, ieņemot pēdējo vietu 16 vienību konkurencē.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu