Cik saņem Rūdolfs Balcers? (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja karstākais temats patlaban ir Rūdolfs Balcers, kurš savā otrajā spēlē Nacionālajā hokeja līgā (NHL) guva savus pirmos vārtus NHL karjerā. Cik pelna jaunais hokejists, pārstāvot Otavas "Senators" vienību?

2015.  gadā Balceru NHL draftā Sanhosē "Sharks" komanda izvēlējās ar kopējo 142.numuru, bet savā pirmajā sezonā Ziemeļamerikā viņš spēlēja Rietumu hokeja līgas (WHL) komandā Kamlūpsas "Blazers", kur tika atzīts par Rietumu konferences labāko debitantu.

Liepājnieks pirms tam savas hokejista prasmes slīpēja Norvēģijā, bet 2015. un 2016. gadā viņš Stavangeras "Oilers" rindās tika kronēts par šīs valsts čempionu. 

2017. gada vasarā hokejists parakstīja trīs gadu debitanta līgumu ar "Sharks" vienību par kopējo summu 2,7 miljoni dolāru (2,4 miljoni eiro). 

"Senators" vienībā latvietis nonāca aizvadītā gada septembrī, kad tika iekļauts vērienīgā maiņas darījumā, kurā tika iesaistīts arī NHL vadošais aizsargs Ēriks Kārlsons, zviedram pārceļoties uz "Sharks".  

Šis ir Balcera līguma otrais gads. 21 gadu vecā hokejista alga gadā tiek minēta ap 740 tūkstošiem dolāru (650 tūkstoši eiro). Hokejistam spēlējot NHL algas summa palielinās, savukārt aizvadot spēles Amerikas hokeja līgā (AHL) alga ir mazāka. 

Spēlētāja līgumā ir iekļauti dažādi bonusa punkti, kurus savācot spēlētājs var tikt pie lielāka atalgojuma. 

Salīdzinot ar Zemgusu Girgensonu, tad "Senators" hokejistam vēl ir, kur tiekties. Girgensona alga Bufalo "Sabres" vienībā ir 1,6 miljoni dolāru sezonā (1,4 miljoni eiro).

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu