Kariņš par valdības deklarāciju vairāk informēs tikai piektdien

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valsts prezidenta nominētais Ministru prezidenta amata kandidāts Krišjānis Kariņš.
Valsts prezidenta nominētais Ministru prezidenta amata kandidāts Krišjānis Kariņš. Foto: Paula Čurkste/LETA

Premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš (JV) topošo valdības deklarācijas projektu komentēšot piektdien, 11. janvārī.

"Jaunās Vienotības" preses sekretārs Sandris Sabajevs aģentūrai LETA pauda, ka, valdības deklarācijas projekta sadaļu iesniegšanas termiņš noslēdzas šovakar pulksten 18, tomēr partija rēķinās, ka valdību veidojošo partiju frakciju vadītāji un ministru amatu kandidāti savus sagatavotos materiālus varētu iesūtīt arī nedaudz pēc noteiktā termiņa.

Tāpat būs nepieciešams laiks iesūtīto materiālu izvērtēšanai un apstrādei, tādēļ plašāki komentāri par valdības deklarācijas projektu un sagatavošanas gaitu tiks sniegti piektdien pēc visu valdību veidojošo partiju pārstāvju tikšanās.

Par šo tikšanos "Jaunā Vienotība" solīja informēt medijus savlaicīgi.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis premjera amatam nolēmis nominēt "Jaunās Vienotības" politiķi, Eiropas Parlamenta (EP) deputātu Kariņu.

Kariņš piedāvājis veidot valdību, kurā būtu pārstāvētas piecas partijas - "Jaunā Vienotība", Jaunā konservatīvā partija, "KPV LV", "Attīstībai/Par" un "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK). Sākotnēji sarunās piedalījās arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), taču atsevišķu partiju "sarkano līniju" dēļ šīs sarunas netika turpinātas.

Par konkrētām valdības deklarācijas sadaļām ir atbildīgi ministru kandidāti, kuri tās veido sadarbojoties ar koalīcijas partneriem un ekspertiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu