KNAB nesaskata nelikumības Rīgas domes rīcībā (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) atbilstoši savai kompetencei nav konstatējis nelikumības par Rīgas domes (RD) rīcību piešķirt vairākus miljonus eiro dāsnus atbalstus dažādām biedrībām un nodibinājumiem.

KNAB veiktā pārbaude par Rīgas domes dažādām biedrībām un nodibinājumiem piešķirtajiem finanšu līdzekļiem ir pabeigta.

Pārbaudē KNAB nav konstatējis faktus par valsts amatpersonu iespējamo atrašanos interešu konflikta situācijā, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

Tāpat nav konstatēti fakti par ar RD valdošo partiju "Saskaņa" netieši saistīto biedrību, tai skaitā "Humora komiteja", darbībās Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā noteikto ierobežojumu pārkāpumiem.

Ievērojot, ka atbilstoši likuma "Par pašvaldībām", pašvaldību rīcību ar finanšu līdzekļiem un mantu uzrauga Valsts kontrole, KNAB informāciju par Rīgas domes biedrībām un nodibinājumiem izmaksātajiem finanšu līdzekļiem nosūtīja izvērtēšanai atbilstoši kompetencei Valsts kontrolei.

Jau ziņots, ka KNAB pārbaudi sāka pirms gada un pieprasīja informāciju RD.

LETA toreiz rakstīja, ka nepilnu divu gadu laikā RD dažādām biedrībām un nodibinājumiem izmaksājusi 45,85 miljonus eiro - 22,43 miljonus eiro 2016.gadā un 23,42 miljonus pagājušā gada pirmajos deviņos mēnešos, liecināja pēc portāla "pietiek.com" pieprasījuma pašvaldības sagatavotais pārskats.

Publiskotajos datos gan ir uzskaitīts finansējuma piešķīrums dažādām organizācijām arī pašvaldības deleģēto funkciju izpildei, piemēram, uzskaitītas vairākas biedrības, kas saņēmušas finansējumu, piedaloties pašvaldības līdzfinansētajā kultūras pieminekļu saglabāšanas programmā, uzskaitītas arī organizācijas, kas saņēmušas līdzfinansējumu pirmsskolas pakalpojuma nodrošināšanai, kā arī virkne dažādu sociālo pakalpojumu sniedzēju un citi.

Kopumā dažādos apmēros RD bija novirzījusi finansējumu 1104 biedrībām un nodibinājumiem.

Sabiedrības lielāko uzmanību piesaistīja fakts par Rīgas domes dāsno atbalstu humora organizācijām - biedrībai "Latvijas jautro un atjautīgo klubs" un biedrībai "Humora komiteja". Nila Ušakova (S) vadītā Rīgas pašvaldība "Latvijas jautro un atjautīgo klubam" piecu gadu laikā piešķīrusi 182 570 eiro finansējumu, bet "Humora komitejai" divu gadu laikā atvēlēti 102 000 eiro.”

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu