"Pilnmēness vēsmas!" Artusa Kaimiņa emocionālā runa pirms balsojuma par valdību (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš Saeimas ārkārtas sēdē, kurā paredzēts balsojums par uzticības izteikšanu Krišjāņa Kariņa izveidotajam Ministru kabinetam.
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš Saeimas ārkārtas sēdē, kurā paredzēts balsojums par uzticības izteikšanu Krišjāņa Kariņa izveidotajam Ministru kabinetam. Foto: Edijs Pālens/LETA

"Jo vairāk es runāju, jo vairāk jūs redzat, ka šī patiesā kultūra arī tāda te būs... Mēs šeit runājām pirms tam un šeit vienmēr bija kapa klusums, bet tagad būs tā, ka no šejienes [rāda uz vietu Saeimas sēžu zālē] vienmēr būs kaut kāda kliegšana. Pierodiet pie tā, ka jūs sevi nedzirdat," trešdien, 23. janvārī pirms izšķirošā balsojuma, kur ar 61 balsi par apstiprināja jauno Krišjāņa Kariņa valdību, sacīja partijas "KPV LV" līdzpriekšsēdētājs Artuss Kaimiņš. 

Kopumā Kaimiņš tribīnē pavadīja teju 20 minūtes.

Kariņa valdības apstiprināšanu vienbalsīgi atbalstīja visas koalīcijas frakcijas, izņemot "KPV LV".

No "KPV LV" deputātiem valdības apstiprināšanu atbalstīja 11 deputāti, bet pret nobalsoja Iveta Benhena-Bēkena, Aldis Gobzems, Linda Liepiņa, Karina Sprūde un Didzis Šmits.

"KPV LV" nav vienbalsīga atbalsta valdībai, un pieci šīs frakcijas deputāti jau iepriekš paziņoja, ka neatbalsta dalību Kariņa valdībā.

» "Kas ilgi nāk, tas labi nāk!" Sociālo tīklu lietotāji apspriež jaunievēlēto valdību

Tāpat valdības veidošanas procesā mainījās visi trīs "KPV LV" sākotnēji izvirzītie ministru kandidāti.

Video: Artusa Kaimiņa runa no Saeimas tribīnes

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu