Spānijā pēc divu nedēļu pūliņiem dziļurbumā iekritušu zēnu atrod mirušu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Urbums, kurā iekrita divgadīgais zēns.
Urbums, kurā iekrita divgadīgais zēns. Foto: EPA/Scanpix

Glābēji Spānijā atraduši divgadīgā zēna ķermeni, kurš bija iekritis dziļurbumā valsts dienvidos netālu no Malagas - atsaucoties uz amatpersonām, vēsta raidorganizācija BBC.

Zēns vārdā Žulens iekrita vairāk kā 100 metrus dziļajā un šaurajā urbumā, kad kopā ar vecākiem 13. janvārī bija devies ekskursijā. 

Glābēji dienas un naktis strādāja pie tuneļa, kurš tika rakts paralēli liktenīgajam dziļurbumam.

Nedzīvais zēna ķermenis tika atrasts agrā sestdienas rīta stundā.

"Pulksten 1.25 (2.25 pēc Latvijas laika) glābēji sasniedza vietu, kur tika meklēts Žulens, un viņi atrada mazā zēna nedzīvo ķermeni," paziņoja Alfonso Rodrigezs Gomezs de Seliss, valdības pārstāvis Andalūzijas reģionā.

Nelaimes gadījums notika svētdienas pēcpusdienā kalnainā plantācijā netālu no Totalānas ciema. 25 centimetrus platais dziļurbums, pēc visa spriežot, bija atstāts nenosegts. Uzņēmējs, kurš pirms mēneša bija veicis urbumu, uzstāja, ka nav atstājis urbumu vaļēju. Šādi urbumi tiek veikti ar mērķi atrast ūdeni.

Glābšanas darbus apgrūtināja zemes un akmeņu aizsprostojums 73 metru dziļumā, kas bija izveidojies zēnam krītot pa urbumu lejā.

Foto: Reuters / Scanpix

Visas operācijas laikā glābēji neguva nekādu apstiprinājumu, ka zēns vēl varētu būt dzīvs.

"Visa Spānija jūt līdzi Žuljena ģimenes lielajām skumjām," vietnē "Twitter" paudis Spānijas premjerministrs Pedro Sančezs. "Mēs vienmēr novērtēsim to cilvēku negurstošo apņēmību, kuri visas šīs dienas zēnu meklēja."

Lai gan jau agri bija zināms, ka zēns, visticamāk, bija miris, spāņu medijiem kā nerakstīts likums bija šo iespējamību pat nepieminēt, kamēr glābēji turpināja strādāt, raksta BBC žurnālists Džeimss Bedkoks.

Žulena vecāki Hosē un Viktorija zaudē bērnu jau otro reizi. Vietējie iedzīvotāji stāsta, ka pāra trīsgadīgais dēls Olivers pirms mazāk kā diviem gadiem pēkšņi aizgāja viņsaulē sirds problēmu dēļ.

Foto: AFP / Scanpix
Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu