Eksperti skaidro, kāpēc Mārkla tik bieži pieskaras savam grūtnieces vēderiņam (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Megana un Harijs apmeklē "Cirque du Soleil" Londonā
Megana un Harijs apmeklē "Cirque du Soleil" Londonā Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

Megana Mārkla, kura teju katrā fotogrāfijā redzama, pieskaroties savam grūtnieces vēderiņam, raisījusi plašas diskusijas karaliskās ģimenes fanu pulka vidū. Eksperti izsaka savus viedokļus, kāpēc jaunā māmiņa ar žestiem tik ļoti uzsver savu grūtniecību, raksta portāls "Daily Mail".

Katrīna Greiva, vecmāte, uzskata, ka šāda vēdera turēšana ir gluži dabisks žests - māte vēlas pasargāt savu mazuli. Sievietes instinktīvi vēlas pieskarties savam mazulim, jo pat tad, kad tas vēl ir vēderā, rodas hormons oksitocīns.

Tas ietekmē mazuļa un mātes saiknes stiprumu un nosaka kontrakciju stiprumu dzemdību laikā.

Jo vairāk oksitocīna, jo stiprākas būs kontrakcijas, līdz ar to, vieglākas dzemdības. Roku novietošana uz vēdera nomierina mazuli un arī topošo māti.

Megana Mārkla sarkanā mētelī
Megana Mārkla sarkanā mētelī Foto: Reuters/AFP/Scanpix

Džo Elvins, žurnāla "You" redaktors uzskata, ka šādi žesti ir kaitinoši: "Ko viņa sagaida, kad pieskaras vēderam? Neko citu kā nelielu spērienu viņa nesaņems. Meganas poza vairs nemainās - katrā fotogrāfijā viņa pieskaras savam vēderam, un tas kļūst uzmācīgi."

"Viņa izskatās kā Bārbija grūtniece."

"Jaukāki cilvēki norāda uz mātes dabisko instinktu un beznosacījumu mīlestību, bet man liekas, ka viņa ir nevis Saseksas, bet gan šovbiznesa hercogiene. Šī poza liek domāt, ka viņa grib būt vienīgā grūtniece visā pasaulē."

Foto: Megana un Harijs apmeklē "Cirque du Soleil" Londonā

Harijs Vitčels, ķermeņa valodas eksperts, norāda, ka pārsvarā Megana, turot vēderu, sakrusto pirkstus - tas norāda, ka viņa cenšas "pakāpties soli atpakaļ" un kļūt piezemētāka. Tas kontrastē ar viņas līdzšinējo dzīvespriecīgo un nedaudz vieglprātīgo attieksmi. Kā karaliskās ģimenes loceklim, viņai jābūt rezervētai - šis, iespējams, ir mēģinājums tādai kļūt. "Man neliekas, ka viņa tēlo," norāda Vitčels. "Manuprāt, viņa vienkārši šādi tiek galā ar sava ķermeņa pārmaiņām".

Alisons Džeksons, fotogrāfs, norāda, ka Megana, turoties pie vēdera, neapzināti cenšas parādīt, ka ir stāvoklī, nevis vienkārši apaļa. 

"Viņa kā aktrise ļoti labi apzinās, kā strādāt ar kameru un nostāties sev glaimojošos leņķos. Megana pašlaik sev veido Jaunavas Marijas tēlu. Viņa šķīsta un apgarota zem sirds nes visdārgāko, kas viņai ir. Hercogiene noteikti pati ar šo tēlu ir ļoti ar to apmierināta."

Foto: AP/Reuters/ScanPix

Džulianna Butaleba, psiholoģe, norāda, ka viņa nesaprot, kāpēc sabiedrība tik negatīvi reaģējusi pret šo Meganas žestu:

"Manuprāt, šāds žests ir tikai pozitīvs - tas parāda, ka starp māti un mazuli jau ir izveidojusies saikne."

"Es strādāju ar daudzām sievietēm, kuras saikni ar bērnu nevar izveidot pat tad, kad viņš jau ir piedzimis. Bet sieviete, kura tur savu vēderiņu, parāda, ka viņa ir fiziski un emocionāli gatava bērnam."

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu