Kariņš: Koalīcijai vajadzētu vienoties par vienu Valsts prezidenta amata kandidātu (15)

Papildināts
LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Ieva Ābele, Saeima

Koalīcijai vajadzētu vienoties par vienu Valsts prezidenta amata kandidātu, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK politiķis Rihards Kols intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" paudis viedokli, ka Valsts prezidenta amatam ir jāvirza Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits.

» Levits: vispirms jāvienojas par koalīciju un valdību un tad - par prezidentu

"Ja Levita kungs piekritīs. Formāli vēl viņš nav neko paudis. Bet es uzskatu, ka - jā, mums ir jāvirza Egils Levits," viņš sacījis, piebilstot, ka, viņaprāt, Levits patlaban ir vispiemērotākais kandidāts šim amatam.

Viņš uzsvēra, ka tas ir viņa viedoklis. Politiķis jau zinot, ka frakcijās tiek runāts par gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām.

Kā vēstīts, Raimonds Vējonis prezidenta amatu ieņem kopš 2015. gada jūlija, kas nozīmē, ka Saeimai šogad būs jāvēlē Valsts prezidents.

Vējonis līdz šim nav atbildējis, vai kandidēs uz nākamo pilnvaru termiņu.

Šogad spēkā stājušies grozījumi Satversmē, kas nosaka, ka Valsts prezidentu parlamentā ievēlē atklāti.

» Satversmes grozījumi: Valsts prezidentu turpmāk ievēlēs atklāti

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu