Ostapenko gūst pirmo uzvaru šosezon

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: EPA/Scanpix

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko otrdien Sanktpēterburgas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā ar rezultātu 6-1, 0-6, 6-0 uzvarēja Francijas tenisisti Kristīnu Mladenoviču, tiekot pie pirmā panākuma šosezon. Pirms tam Ostapenko bija zaudējusi visās trijās šīs sezonas spēlēs, bet, ņemot vērā arī iepriekšējo gadu, viņai bija piecu neveiksmju sērija.

Par šī turnīra pirmās kārtas pārvarēšanu Ostapenko nopelnījusi 55 WTA ranga punktus, bet otrajā kārtā viņa tiksies ar krievieti Anastasiju Pavļučenkovu (WTA 32.), kura savā pirmās kārtas cīņā ar 7-5, 7-6 (7:4) uzvarēja francūzieti Alizē Kornē (WTA 50.).

Latvijas tenisiste šo maču sāka ļoti veiksmīgi, jo jau pirmajā geimā viņa nobreikoja pretinieci, turklāt turpinājumā bija gana pārliecinoša arī pie savas serves. Savukārt piektajā geimā Mladenovičas dubultkļūda ļāva Ostapenko iegūt vēl vienu breiku un panākt jau 4-1. Latvijas tenisiste spēlēja pārliecinoši un bija uz viļņa, kas viņai ļāva uzvarēt arī nākamos divus geimus, tiekot pie pārliecinoša triumfa setā ar 6-1.

Otrajā setā Ostapenko gan neizdevās turpināt iesākto, jo viņa sāka pieļaut krietni vairāk kļūdu. Jau pirmajā geimā Mladenoviča viņu nobreikoja, turklāt pēc tam to paveica vēl divas reizes. Beigās Latvijas tenisa zvaigzne otrajā setā pamanījās neuzvarēt nevienā geimā un ciest graujošu neveiksmi ar 0-6, par ko arī pati bija sašutusi.

Līdz ar to šī mača uzvarētāja tika noskaidrota izšķirošajā - trešajā - setā, kur atkal Ostapenko bija saņēmusies un demonstrēja labu spēli. Vispirms gan viņa pirmajā geimā neļāva pretiniecei izmantot divas breikbumbas, bet pēc tam pati sāncensei atņēma servi. Latvijas tenisiste turpināja uzsākto, ceturtajā geimā vēlreiz tiekot pie breika un brīdi vēlāk panākot jau 5-0, turklāt arī trešā seta sestajā geimā Mladenoviča nenosargāja savu servi un cīņu noslēdza ar dubultkļūdu, Ostapenko triumfējot setā ar "sauso" uzvaru.

Ostapenko WTA rangā ieņem 22.vietu un šajā turnīrā izlikta ar sesto numuru, kamēr Mladenoviča ir planētas 44.rakete.

Sākotnēji izlozē Ostapenko saņēma kādu no kvalifikācijas veiksminiecēm vai laimīgo zaudētāju, taču pēc kļūdas konstatēšanas izlozes procesā par Latvijas tenisistes pretinieci kļuva Mladenoviča.

Ostapenko un Mladenoviča savā starpā līdz šim bija spēkojušās divas reizes. 2015.gada Vimbldonas čempionāta otrajā kārtā uzvarēja Mladenoviča, bet gadu vēlāk Romas WTA "Premier" turnīra pirmajā kārtā pārāka bija Ostapenko.

Mladenoviča savu līdz šim vienīgo titulu izcīnījusi tieši Sanktpēterburgā, pie trofejas tiekot pirms diviem gadiem, bet pērn viņa cieta zaudējumu finālā. Savukārt 19 titulu viņai ir dubultspēlēs, kur francūziete guvusi divas "Grand Slam" trofejas un rangā šobrīd ieņem trešo vietu.

Ostapenko sezonu sāka ar trim zaudējumiem pēc kārtas, apstādamās Šeņdžeņas WTA "International", Sidnejas WTA "Premier" un Austrālijas atklātā čempionāta pirmās kārtas cīņās. Neveiksmīgs sākums bijis arī Mladenovičai, kura, atšķirībā no Ostapenko, sezonu sāka Brisbenā, nevis Šeņdžeņā, bet arī viņa pagaidām pie uzvarām nav tikusi.

Turnīrs Sanktpēterburgā Ostapenko ir pēdējais pirms Rīgā gaidāmā Federāciju kausa dueļa ar Slovākiju.

Ostapenko Sanktpēterburgā spēlē ceturto reizi karjerā. Pirmajos divos turnīros viņa apstājās pirmajā kārtā, bet pērn sasniedza ceturtdaļfinālu, tādējādi šogad viņai jāaizstāv 100 WTA ranga punkti.

Ostapenko šajā turnīrā pieteikusies arī dubultspēlēs, kur viņa spēlēs kopā ar čehieti Renatu Vorāčovu. Pirmajā kārtā viņām gaidāma tikšanās ar rumānietēm Andreu Mitu un Ralucu Olaru.

Turnīrs Sanktpēterburgā notiek uz cietā seguma, un ar pirmo numuru tajā izlikta Austrālijas atklātā čempionāta fināliste Petra Kvitova.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu