Zagļi-iesācēji un ikdienišķas problēmas. Septiņas dienas Londonas slepkavību izmeklētāja dzīvē

3. diena
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Slepkavību skaits Londonā 2018. gadā sasniedzis rekordu - tas bijis augstākais pēdējā desmitgadē. Kā ir būt detektīvam, kurš izmeklē šos noziegumus? Portāls "Apollo" piedāvā vienu nedēļu iejusties detektīva ādā un katru dienu sekot līdzi izmeklētāju darbam.

Izmeklēšanas grupa Nr.8 dežūrēja septiņas dienas, sākot no 4. decembra, otrdienas. Viņiem līdzi sekoja "BBC" žurnālists Danijs Šavs.

Pirmās un otrās dienas aprakstu lasi ŠEIT.

Ceturtdiena

Plkst. 8.00 Makjūgs ir ceļā uz biroju, kur notiek stundu ilgs konferences zvans ar visiem izmeklēšanas lietā iesaistītajiem.

Maurīnas Veilas lietā pašlaik ir iesaistīti 20 detektīvi, atbalsta personāls un kriminālistikas eksperti - katrs komandas loceklis pēta citu pavedienu, tāpēc svarīgi ir darboties saskaņoti un operatīvi.

Makhjūga vadībā šodien tiek izmeklēti dažādi pavedieni - detektīvam ir jānosaka pareizais virziens, kurā dosies viņa komanda. Viņam arī jāuzrauga, lai komandas resursi un personāls tiktu izmantots visefektīvākajā veidā.

Viens no lielākajiem sarežģījumiem šajā lietā gan ir gluži ikdienišķs - transports. Starp detektīvu komandas biroju, kriminālistikas nodaļu un nozieguma vietu jāveic lieli attālumi, taču visai komandai ir tikai 3 automašīnas.

Inspektors Makhjūgs koordinē turpmāko darbu - daļa komanda dodas iztaujāt apkārtnes iedzīvotājus un iegūst ierakstus no videonovērošanas kamerām.

Pašlaik detektīvi domā, ka noziedznieki bijuši zagļi-iesācēji. Tie ielauzās pie Veilas kundzes, un tajā pašā pēcpusdienā neaicināti paviesojās vēl trīs mājokļos.

Kopā ar kolēģiem no Skotijas preses centra, Makhjūgs sagatavo paziņojumus medijiem un organizē rītdienas preses konferenci.

Turpinājums sekos!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu