Aiztur divus jauniešus, kuri hostelī apzaguši savu kaimiņu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Svētdien, 3. februārī, Valsts policija saņēma izsaukumu uz kādu hosteli Rīgas centrā, kur bija izdarīta zādzība. Cietušais ārvalstu pilsonis ziņoja, ka brīdī, kad viņš mazgājies dušā un viņa numuriņa durvis nav bijušas aizslēgtas, no istabas pazudusi planšete un portatīvais dators.

Valsts policijas Rīgas Centra iecirkņa policisti izmeklēšanas laikā noskaidroja, ka noziegumu, visticamāk, izdarījuši divi jaunieši, kuri bija apmetušies blakus numuriņā. Tiesa gan, tobrīd šie jaunieši no hosteļa jau bija izrakstījušies. Likumsargi noskaidroja viņu atrašanās vietu un vakar, 5. februārī, abus aizturēja.

Aizturētie dzimuši 1992. un 2002. gadā un abi jau iepriekš sodīti par mantiskiem noziegumiem. Turklāt viņus meklēšanā par iepriekš izdarītiem noziegumiem bija izsludinājuši divi citi Rīgas iecirkņi.

Policijas rīcībā esošā pašreizējā informācija liecina, ka nozagtās mantas personas pārdevušas nepazīstamiem cilvēkiem uz ielas, un šobrīd tiek strādāts, lai noskaidrotu, kurš šīs mantas nopircis.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas – par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Abi aizturētie jaunieši šobrīd atrodas izolatorā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu