Mūžībā devusies rakstniece Rozamunde Pilčere

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Britu rakstniece, kuras grāmatas ir iemūžinātas vairākās romantiskās televīzijas filmās, 94 gadu vecumā mirusi no sirdstriekas, vēsta ārvalstu mediji.

Rakstnieces dēls Robins Pilčers šodien, 7. februārī, apstiprināja ziņas par mātes nāvi: "Līdz Ziemassvētkiem viņas veselība bija ļoti laba. Jaunā gada sākumā viņa pārcieta bronhītu, bet šķita, ka atgūsies, kā parasti. Taču svētdienas naktī viņu piemeklēja sirdstrieka. Samaņu viņa tā arī neatguva."

Dēls apraksta Rozamundi Pilčeri kā "brīnišķīgu, alternatīvi domājošu māti - viņu varētu raksturot vārds "bohēma"."

"Viņa aizkustinājusi daudzu cilvēku sirdis, ne tikai ar savu rakstīšanu, bet arī personiski, ar savu draudzību," stāsta Robins Pilčers.

Rakstīt Pilčere sāka septiņu gadu vecumā, pirmo stāstu publicēja 18 gados, bet īsta slava atnāca tikai tad, kad viņai bija jau 63 gadi un viņa publicēja romānu "Gliemežvāku lasītāji".

Pilčere pārstāja rakstīt 2000. gadā, lai mūža nogali pavadītu kopā ar vīru. 2002. gadā rakstniece pagodināta ar Britu Impērijas ordeni, un pēc viņas darbu motīviem uzņemtas romantiskās filmas, kas aktuālas arī mūsdienās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu