Gluži kā stikla kalnā: pensionāre ar kustību traucējumiem Limbažos iesniegt dokumentus pasei dodas rāpus (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Zanda Seņkova/LETA

Pensionāre ar kustību traucējumiem Limbažos, lai nokļūtu pasu daļā un iesniegtu nepieciešamos dokumentus, pa kāpnēm spiesta pārvietoties rāpus, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija". 

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) telpas Limbažos atrodas policijas ēkas 2. stāvā jau gadiem ilgi. Šeit par vides pieejamību cilvēkiem ar kustību traucējumiem vai mammām ar ratiņiem, ir padomāts tikai pie ēkas ieejas.

Uzbrauktuve ir! Bet ko tālāk? Kā tikt uz otro stāvu?

"Lejā vieglāk, bet augšā ļoti grūti gāja," stāsta kāda pensionāre Māra, kas atnākusi pēc pases. Viņa norāda, ka pieejamas ir tikai diezgan stāvas kāpnes. 

Ja Māras kundzei ceļš pēc personas dokumenta beidzies veiksmīgi, tad viņas novadniecei klājies gaužām bēdīgi. Ārkārtīgi nepatīkamā situācijā nonāca kāda cita pensionāre, bet viņai paveicās ar gluži vai sarģenģeli Madaru, kura atradās īstajā vietā un laikā.

Pazemojošo situāciju viņa aprakstīja internetā un vēl joprojām nespēj aizmirst piedzīvoto ņirgāšanos un necieņu pret sirmgalvi. 

"Viņai ir gūžas problēmas un nav spēka kājās, uznest mēs viņu [pensionāri] nevarējām, jo mēs bijām divas sievietes, bet pa trepēm, kurām ir šauri pakāpieni, ar palīglīdzekli uziet nevarēja. Arī pieturēties viņa nevarēja...Viņa vienkārši rāpoja," piedzīvotajā dalās sieviete, kura bija gatava palīdzēt. 

Madara stāsta, ka kundze lēnām rāpojusi gluži kā stikla kalnā, lai iesniegtu dokumentus pasei. Ceļi sāpējuši, bet mūsu valstī savarīgākais dokuments taču ir jānokārto. 

"Tā ir valsts iestāde, kas vienīgā izsniedz valsts dokumentu par kura neesamību var uzlikt sodu," stāsta Madara. 

Tikmēr valsts iestādes runasvīrs atklāj, ka šāda situācija ir ne tikai Limbažos, bet arī Valkā, kur arī cilvēkiem jānokļūst 2. stāvā pašu spēkiem. Viņš norāda, ka šis ir irmais gadījums ļoti ilgā vēsturē, kad tā sanācis. 

Raidījums gan novēroja, ka iestādē nav izvietota nekāda informācija ar telefona numuriem, lai nepieciešamības gadījumā izsauktu palīdzību. 

PMLP darbinieki atzīst, ka šis nepatīkamais atgadījums liks domāt par risinājumiem, lai nākotnē šādas situācijas neatkārtotos. 

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu