Meja: Parlamenta balsojums par "Brexit" vienošanos tuvākās nedēļas laikā nevarēs notikt

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lielbritānijas premjere Terēze Meja.
Lielbritānijas premjere Terēze Meja. Foto: Reuters / Scanpix

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja svētdien paziņojusi, ka atkārtots parlamenta balsojums par "Brexit" vienošanos nevarēs notikt tuvākās nedēļas laikā, bet solījusi, ka tas tiks sarīkots līdz 12. martam.

Vienlaikus viņa paudusi cerību, ka Lielbritānija vēl var paspēt izstāties no Eiropas Savienības (ES) abām pusēm pieņemamas vienošanās ceļā sākotnēji paredzētajā datumā - 29. martā, norādot, ka "Brexit" atlikšana "neatrisinātu problēmu".

Kā Meja pavēstījusi britu medijiem ceļā uz ES un Arābu valstu līgas samitu Ēģiptes kūrortpilsētā Šarm eš Šeihā, viņas komanda nākamnedēļ atgriezīsies Briselē, tādēļ nozīmīgais balsojums parlamentā nevarēs notikt.

Trīs Mejas kabineta ministri sestdien brīdināja, ka gadījumā, ja nākamās nedēļas laikā parlaments neatbalstīs piedāvāto vienošanos ar ES, viņi varētu atbalstīt "Brexit" atlikšanu, lai novērstu izstāšanos bez vienošanās.

Lielbritānijas premjerei nav izdevies pārliecināt parlamentu atbalstīt viņas panākto vienošanos, sevišķi attiecībā uz tā dēvēto pagaidu risinājumu jautājumā par robežu starp Ziemeļīriju un Īrijas Republiku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu