570 eiro par katliem: Igaunijā tirdzniecības centru autostāvvietās uzdarbojas "katliņu banda" (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēdējā laikā Pērnavā tirdzniecības centru autostāvvietās aktivizējušies katlu un pannu pārdevēji. Policija lūdz nekavējoties ziņot, ja esat ar tādiem saskārušies, vēsta portāls Postimees

Sākotnēji informācija par cilvēkiem, kas tirgo pannas un katlus blakus tirdzniecības centriem, parādījās Facebook grupā. Publikācijas autors vēstīja, ka melnīgsnēji cilvēki piesējušies vecāka gadagājuma cilvēkiem, cenšoties pārdot viņiem virtuves piederumus pie tirdzniecības centra "Härma". 

"Viņi pienāk ar lūgumu parādīt ceļu uz Tallinu, bet, tiklīdz sāc stāstīt, tā viņi sāk likt mantas tavā mašīnā, sakot, ka tie ir nenovērtējami dārgumi, un lūdzot naudu auto nomai. Šoreiz prasīja 570 eiro," raksta cietušais. 

"Jābūt uzmanīgiem, kad viņi ņem ārā savas grabažas no jūsu mašīnas, ļoti iespējams, ka kopā ar katliem viņi vēlas paņemt arī kaut ko citu."

Pēc Pērnavas policijas iecirkņa vecākā speciālista vārdiem, tiesībsargājošās iestādes pietiekami bieži saņem sūdzības par šāda veida gadījumiem. Vasarā par to tiek ziņots vairākas reizes nedēļā.  

Policijas pārstāvis stāsta, ka aizturēšanas gadījumā ar tirgotājiem tiek veiktas pārrunas, piefiksēti viņu personas dati un pārbaudīts, vai viņi nav veikuši kādus citus likumpārkāpumus. 

Ja viņi ir pārāk uzbāzīgi un cilvēks jūtas neērti, tad to var traktēt kā sabiedriskās kārtības traucēšanu. "Tajā pašā laikā nav nekā nelikumīga, ja cilvēks pērk katlus par trīs reizes augstāku cenu un pēc tam jūtas apmānīts," teic policijas pārstāvis. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu