Kā izvēlēties virtuves mēbeles, lai neizmestu naudu vējā?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: IDmebeles.lv

Neatkarīgi no izmēriem, virtuve ieņem īpašu vietu ikvienā mājoklī. Galu galā tieši virtuvē sākas rosīgs darba dienas rīts vai laiska brīvdienu atpūta, virtuvē gatavo maltītes un pavada laiku pie tējas tases ar pašiem tuvākajiem cilvēkiem. Virtuves mēbeles palīdz uzburt mājīgu virtuves atmosfēru, taču tās jāizvēlas rūpīgi. Visdažādākie skapīši un plauktiņi ir pieejami tik daudzos veikalos un tik plašā klāstā, ka galva iet riņķī. Pazīstamas sajūtas? Tad nepalaidiet garām šajā rakstā apkopotus dizaineru padomus, kā izvēlēties virtuves mēbeles un nenožēlotu par savu lēmumu!

 

Universāls plāns mēbeļu iegādei

Mēbeļu nomaiņa ir liels darbs, un reti kuram izdodas paveikt to pāris dienu laikā. Mēbeļu meklēšanai, salīdzināšanai, ilgstošām pārdomām ir savs šarms, taču improvizācija šeit gan ir nevietā. Lai iegādātos jaunas virtuves mēbeles bez liekiem sarežģījumiem, ievērojiet šos vienkāršos noteikumus:

  • pirms došanās uz mēbeļu salonu, izveidojiet vēlamo virtuves dizaina skici. Šeit ir svarīgas nevis Jūsu zīmēšanas prasmes, bet praktiskie aspekti: cik daudz vietas varat atvēlēt virtuves mēbelēm, kāda sadzīves tehnika atradīsies Jūsu virtuvē, cik daudz skapīšu, plauktu un galdu iespējams izvietot virtuvē u.tml.;
  • neaizmirstiet, ka virtuvē tiek izvietoti ne tikai virtuves komplekti, bet arī galdu, krēslus, taburetes un citas noderīgas mēbeles. No tā, kur Jūsu virtuvē atradīsies pusdienu zona, ir atkarīgs arī virtuves iekārtas izvietojums;
  • nosakiet pirkuma budžetu. Tas var šķist pašsaprotami, taču daudzi cilvēki dodas uz mēbeļu salonu bez konkrēta plāna. Virtuves mēbeļu piedāvājums ir viens no plašākajiem mēbeļu nozarē, tāpēc stingri nospraustas budžeta robežas palīdz ietaupīt iepirkšanās laiku.

Dizaineri zina, ka lielākais jautājums, kas nomoka virtuves mēbeļu pircējus, ir šāds – cik skapīšu un plauktiņu vajag, un kā tos pareizi izvietot? Vienkāršākā atbilde ir meklējama Jūsu virtuves platībā.

IDmebeles.lv

Virtuves mēbeles sērijveida dzīvoklim

Daži sērijveida dzīvokļi ir mazāki, citi lielāki, taču tiem ir kopīgā īpašība – neliela virtuve. Sešdesmitajos gados celtajiem dzīvokļiem virtuve ir pavisam maza, vien 5 - 6 kvadrātmetri, tāpēc interjera risinājumiem pirmām kārtam jābūt funkcionāliem. Sērijveida dzīvokļos labāk izskatās atsevišķi virtuves skapīši un plauktiņi, nevis pilni mēbeļu komplekti. Minimālistiskai un funkcionālai virtuvei sērijveida mājoklī iegādājieties:

  • zemizlietnes skapi;
  • divus - trīs augšējos plauktus;
  • divus apakšējos skapīšus.

Lielai virtuvei lielu garnitūru

Jauno māju un padomju specprojektu iemītniekiem ar virtuvēm ir paveicies vairāk. Šādās mājās virtuves ir lielas, tāpēc iespējami dažādi mēbeļu izkārtojuma varianti un nestandarta virtuves iekārtas. Lielā virtuvē mēbeles var izkārtot dažādās formās, piemēram:

  • visi virtuves skapīši un plauktiņi gar vienu sienu. Piemērots risinājums tā saucamām atklātām virtuvēm, kas telpiski saplūst ar viesistabu;
  • gar divām sienām. Laba izvēle šaurām un garām virtuvēm;
  • virtuves skapīši gar trīs sienām. Funkcionāls un stilīgs izkārtojums plašām virtuvēm, īpaši labi izskatās virtuvēs kvadrāta formā.

Papildu skapīšiem un plauktiņiem lielā virtuvē labi izskatās bāra letes un bāra krēsli, kas piešķir telpai mūsdienīgus akcentus. Bet, ja dodat priekšroku klasiskajiem interjeriem, arī tos iespējams modernizēt, izmantojot virtuves dizaina jaunumus.

IDmebeles.lv

Daži knifi modernākai virtuvei

Ikvienu virtuvi iespējams aprīkot gaumīgi un komfortabli, turklāt tam nemaz nav jātērē bagātība. Lūk, dažas modernas virtuves mēbeļu dizaina tendences, ko var īstenot pavisam vienkārši:

  • virtuves mēbeles bez rokturiem. Esam pieraduši pie tā, ka durtiņām jābūt ar rokturiem, taču kurš teica, ka tas ir vienīgais risinājums? Pašlaik var iegādāties skapīšus un plauktus, kas ir aprīkotas ar Push to Open klusās aizvēršanas mehānismiem;
  • virtuves komplekti ar glancētām virsmām. Lai panāktu šādu efektu, mēbeļu fasādes tiek pārklātas ar augstas cietības glancētu PVC foliju. Glancētas mēbeles rada pozitīvu noskaņojumu un vislabāk tās ir piemērotas plašām virtuvēm. Mazā virtuvē glancētas virsmas var vizuāli “apēst” telpu;

nestandarta tekstūras un krāsas. Gaišā koka imitācija ir ierasts risinājums virtuves mēbelēm, taču galdu un apakšējo skapīšu darba virsmas var izskatīties arī citādi. Virtuvē stilīgi izskatās akmens, cementa, marmora, granīta imitācija, kā arī tumšas krāsas: izteiksmīga pelēkā, eleganta bordo, piesātināta melnā u.c.

 

IDmebeles.lv

Modernas virtuves mēbeles par pieejamu cenu – neiespējama kombinācija?

Virtuves mēbeļu cenu diapazons ir tikpat plašs kā citiem mēbeļu veidiem. Ekonomiskais, vidējais, luksusa preču segments – mēbeļu salonos un interneta veikalos ir viss, ko vien var vēlēties. Taču, pieņemot, ka lielākai cilvēku daļai budžets virtuves mēbeļu iegādei tomēr ir ierobežots, pircējiem nākas meklēt līdzsvaru starp cenu un kvalitāti.

Mūsdienās visplašākais virtuves mēbeļu piedāvājums ir tieši vidējo cenu segmentā, jo moderni materiāli un jaunas tehnoloģijas mēbeļu ražošanā spēj piedāvāt vizuāli atraktīvas virtuves mēbeles no pieejamiem materiāliem – MDF plātnēm. Kvalitatīva MDF tekstūra ir līdzīga kokam, turklāt pateicoties tam, ka mēbeļu ražošanā tiek izmantotas impregnētas plātnes, MDF virtuves skapīši un plauktiņi ir labi aizsargātas no sēnītēm, pelējuma, mitruma un karstas temperatūras negatīvas ietekmes. Savukārt dizaina ziņā izvēle ir teju neierobežota – Jūs varat izvēlēties glancētas un matētas virsmas, skapīšus un plauktiņus ar un bez rokturiem, krāsainus un monohromus komplektus.

Plašajā virtuves mēbeļu sortimentā visvieglāk ir orientēties tiešsaistē, jo interneta mēbeļu veikali piedāvā ērtus preču atlases filtrus un detalizētus aprakstus. Latvijā kvalitatīvas virtuves mēbeles meklējiet ID mēbeles veikala mājaslapā!

 

IDmebeles.lv


 

21. gadsimta pieeja mēbeļu tirdzniecībai

Iepirkšanās tendences visā pasaulē liecina, ka cilvēki vairs negrib izvēlēties starp lētām un nekvalitatīvām un dārgām un augstvērtīgām precēm. Ikvienā tirdzniecības segmentā r jābūt vidusceļam, un mēbeles nav izņēmums. Šāds ir ID mēbeles veikala princips – piedāvāt kvalitatīvas un cenas ziņā pieejamas mēbeles no ES ražotājiem.

ID mēbeles preču klāstā īpašu vietu ieņem virtuves iekārtas– gan atsevišķi nopērkami skapīši, plauktiņi un zemizlietnes skapji, gan mēbeļu komplekti. Virtuves mēbeles ir pieejamas dažādos krāsu toņos un toņu kombinācijās, kas labi saskan ar visdažādākajiem interjeriem un dekoratīvajiem elementiem.

Pilnu ID mēbeles sortimentu Jūs varat apskatīt interneta veikalā, bet novērtēt, kā virtuves skapīši un citas piedāvātās preces izskatās reālajā dzīvē, iespējams zīmola showroom Rīgā, Krišjāņa Barona 45/47.

Virtuves mēbeles nav vienkārši vieta, kur glabāt pārtiku un traukus. Pareizi piemeklēta virtuves iekārta ik dienu priecē aci un uztur virtuvē omulīgu atmosfēru. Izmantojiet iespēju atsvaidzināt savas virtuves interjeru ar atraktīvām un izturīgām mēbelēm un pasūtiet visu nepieciešamo ID mēbeles veikalā!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu