Pūce sāk gatavoties Ušakova atlaišanai (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce ("Attīstībai/Par!").
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce ("Attīstībai/Par!"). Foto: Edijs Pālens/LETA

Kā vēsta raidījums "TV3 Ziņas", aizvien reālāks kļūst scenārijs par Rīgas pašvaldības mēra Nila Ušakova (S) atlaišanu. "Trīs nedēļu laikā līdz lēmumam nonāksim," saka pašvaldību ministrs Juris Pūce (AP).

Ušakovs gan ir pārliecināts, ka valdošie politiķi viņu vienkārši vajā. 

"Rīgas satiksmes" pagaidu valde apsver iespēju piesaistīt ekspertus, kas izvērtētu sadarbības līgumu ar "Rīgas karti" par e-talonu un citu sistēmu uzturēšanu, kas gadā izmaksā 27 miljonus eiro.

Pēc bijušā "Rīgas satiksmes" pagaidu priekšnieka Anrija Matīsa teiktā, tieši "Rīgas karte" prasa lielākos finašu līdzekļus.

Ušakova kā Rīgas mēra notiekošo skaidro kā politisku izrēķināšanos ar viņu.

"Tad jautājums par dubultstandartiem - Bondars, kas ir no Pūces partijas un tiesājams par "Krājbanku", var vadīt budžeta komisiju, pilnīgi normāli. Labklājības ministres uzņēmums ierauts skandālā, pārējie smaida. Šeit Pūces kungs nodarbojas tikai ar to, kā sūta pieprasījumus Rīgas domei un plāno, kā mani atstādināt," saka Ušakovs.

"Protams, ja atklāsim, ka pārkāpumi ir būtiski, lēmums tiks skatīts un pieņemts. Trīs nedēļu laikā līdz tam nonāksim. Atbildot uz jautājumu, vai tas neradīs popularitāti Ušakovam priekšvēlēšanu gaisotnē - esmu administratīva amatpersona, nedrīkstu vērtēt lēmumu ietekmi uz vēlēšanu rezultātiem," saka Pūce.

Savukārt kā politiķis Pūce augsti vērtējot tautas intelektu un spēju pieņemt lēmumu: "Līdzšinējā pieredze liecina, ka cilvēki, kuriem ir problēmas kriminālizmeklēšanām, parasti neko labu vēlēšanās nesagaida."

Savukārt Ušakovs, atbildot uz jautājumu, vai, to visu dzirdot, nav žēl, ka "Rīgas satiksmei" nav pievērsts tik daudz uzmanības, kā vajadzētu, saka:

"Esmu pievērsis visu uzmanību, lai uzņēmums var nodrošina sociālo funkciju un kvalitatīvus pakalpojumus."

Autotransporta direkcija paziņojusi, ka, izvērtējot "Rīgas satiksmes" sniegto informāciju par tās apakšuzņēmuma "Rīgas mikroautobusu satiksme" veiktajiem pasažieru pārvadājumiem, plāno vērsties Valsts ieņēmumu dienestā un Valsts policijā saistībā ar iespējamu krāpniecību. Pārvadāto invalīdu skaits ir aizdomīgi liels.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu