Par savu kolēģu indēšanu vīrietim Vācijā piespriež mūža ieslodzījumu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sviestmaize; ilustratīvs foto.
Sviestmaize; ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova/LETA

Vīrietim Vācijā piespriests mūža ieslodzījums pēc tam, kad viņš atzīts par vainīgu savu darba kolēģu indēšanā, vēsta raidorganizācija BBC.

Viens no vīrieša upuriem atrodas veģetatīvā stāvoklī. Vēl diviem citiem kolēģiem radīti nopietni nieru bojājumi.

57 gadus vecais notiesātais vārdā Klauss O tika aizturēts pēc tam, kad viņa kolēģis pērn ievēroja, ka viņa sendvičam pievienots balts pulveris. Novērošanas kameras ieraksts ļāva noskaidrot, kurš pievienojis vielu ēdienam.

Ekspertīze parādīja, ka baltais pulveris ir acetāts - viela, kurai tikpat kā nav garšas un kura var radīt nopietnus iekšējo orgānu bojājumus.

Pārmeklējot Klausa O māju, tika atrastas arī tādas vielas kā dzivsudrabs, svins un kadmijs.

Visu tiesas prāvas laiku apsūdzētais klusēja. Prokuratūra nespēja izdibināt vīrieša motīvus. Tiesnese lēma, ka notiesātais nevarēs mīkstināt savu soda mēru - mūža ieslodzījumu.

Policija patlaban izmeklē 21 darbinieku nāvi konkrētajā darbavietā kopš 2000. gada.

Psihologs tiesā pavēstīja, ka Klausa O uzvedība liek domāt, ka viņš sevi uzskatījis par "pētnieku, kurš mēģinājis noskaidrot dažādu vielu ietekmi uz trusīšiem", vēsta aģentūra DPA.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu