"Mēģināju dedzināt roku uz gāzes plīts..." Stāsts par sievieti, kura nejūt sāpes (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pexels

Retas ģenētiskas mutācijas dēļ Džo Kamerona no Vaitbridžas Skotijā ir viena no diviem cilvēkiem pasaulē, kuri nejūt sāpes. Viņai nekad nav bijušas nepieciešamas pretsāpju zāles pēc operācijām un bērna laišanu pasaulē Džo pat esot izbaudījusi, vēsta raidsabiedrība BBC.

"Bezjūtīgā" sieviete šo reto īpašību ir aptvērusi tikai 65 gadu vecumā, kad viņa pārsteidza ārstus pēc nopietnas rokas operācijas, sakot, ka viņai nav nepieciešami pretsāpju līdzekļi.

Izbrīnītie ārsti viņas analīzes nosūtīja uz pētījumu centru Oksfordas Universitātē, kur atklājās, ka viņai ir reta ģenētiska anomālija. Viņa neizjūt fiziskas sāpes kā lielākā daļa cilvēku.

Pēc diagnozes Džo saprata, ka viņa nav neticami veselīga, kā viņa tam ticēja visu dzīvi.

Džo skaidro, ka līdz ar fizisku sāpju nejušanu viņa nekad nav izjutusi arī adrenalīnu un pārdzīvojumus.

"Kad cietu auto sadursmē, otram vadītājam bija šoks un viņš drebēja no bailēm, toties, es turpināju sēdēt pie stūres pilnīgi mierīga," sieviete atklāj BBC.

Viņa ir mēģinājusi dedzināt roku uz gāzes plīts, "viss, ko es jutu, bija degošas miesas smārds!"

Ārsti pieņem, ka viņa arī atveseļojas daudz ātrāk kā lielākā daļa cilvēku. Šī gēnu mutācija tiek saukta par laimes gēniem.

"Es visu dzīvi esmu kaitinājusi cilvēkus ar savu pārlieku lielo dzīvesprieku un bezrūpīgo attieksmi - man beidzot ir attaisnojums!" Džo izsakās par saviem laimes gēniem.

Pētnieki domā, ka ļoti iespējams uz pasaules ir vēl tādi cilvēki kā Džo Kamerona. Tiek uzsvērts, ka ar Džo izpētes rezultātiem var ielikt pamatu jaunu zāļu un ārstēšanas metožu izgudrošanai.

"Mēs ceram, ka ar jauno gēnu atklājumu, mēs varēsim palīdzēt 330 miljoniem pacientu, kas katru gadu tiek operēti," BBC norāda viens no ārstiem, kurš pētījis šīs sievietes gadījumu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu