Sevastova un Ostapenko aizvadīs Čārlstonas WTA turnīra otrās kārtas mačus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: AP/Scanpix

Latvijas vadošās tenisistes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko šodien aizvada ASV notiekošā Čārlstonas WTA "Premier" sērijas turnīra otrās kārtas mačus.

Pirmā maču uzsāks Sevastova, kura plkst.17 pēc Latvijas laika uz centrālā korta tiksies ar amerikānieti Džesiku Pegulu, kamēr Ostapenko uz šī paša laukuma ar citu mājinieci Šelbiju Rodžersu aizvadīs pēc kārtas trešo maču, tam sākoties ap plkst.20.

Sevastova pasaules rangā ieņem 12.vietu, bet šajā turnīrā viņa izlikta ar ceturto numuru, kas pirmo kārtu deva brīvu. Savukārt 25 gadus vecā Pegula ir pasaules 81.numurs, bet pirmajā kārtā viņa ar 1-6, 7-6 (7:4), 6-1 pārspēja krievieti Irinu Hromačovu, kura reitingā ir 139.vietā.

Sevastova un Pegula savā starpā WTA pamatturnīros nav tikušās, taču 2016.gada prestižā Indianvelsas turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā Latvijas tenisiste bija pārāka ar 6-2, 6-2.

Šī pāra uzvarētāja Čārlstonas turnīra nākamajā kārtā tiksies ar horvātieti Petru Martiču, kura ir WTA ranga 53.numurs, vai pasaules 103.raketi Mendiju Minellu no Luksemburgas.

Pegula savas karjeras laikā pie WTA tituliem nav tikusi, bet karjeras rekords pasaules rangā viņai ir pašlaik ieņemtā 81.vieta. Šosezon WTA tūres pamatsacensībās viņa gan piedalījusies tikai četros mačos, tiekot pie divām uzvarām.

Pērn amerikāniete pirmo reizi aizkļuva līdz kāda WTA turnīra finālam, taču Kvebekas WTA "International" sērijas sacensību izšķirošajā mačā viņa piekāpās francūzietei Paulīnei Parmentjē.

Sevastova turnīrā Čārlstonā spēlē sesto reizi. Savu labāko rezultātu viņa sasniedza pērn, kad aizkļuva līdz pusfinālam, tādējādi liepājniecei šajā turnīrā jāaizstāv 185 WTA ranga punkti.

Sevastova šosezon WTA tūrē 14 spēlēs svinējusi septiņas uzvaras.

Tikmēr Ostapenko šonedēļ publicētajā rangā pirmo reizi kopš 2017.gada pavasara izkrita no pasaules labāko trīsdesmitnieku. Šobrīd viņa atrodas 31.vietā, kas ļauj Čārlstonā būt izliktai ar desmito numuru, kamēr viņas šīs dienas pretiniece Rodžersa rangā nav atrodama.

Latvijas tenisiste pirmajā kārtā ar rezultātu 6-1, 6-4 uzvarēja zviedrieti Juhannu Lāšoni, kura ir pasaules 88.numurs, bet par otrās kārtas sasniegšanu viņa nopelnījusi 30 WTA ranga punktus. Savukārt Rodžersa pirmajā kārtā ar rezultātu 6-4, 6-2 pārspēja Jevgēņiju Rodinu no Krievijas, kura rangā ieņem 68.vietu.

Ostapenko un Šelbija savā starpā spēkojušās vienreiz, kad Latvijas tenisiste 2017.gada Romas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā bija pārāka ar 6-3, 6-3.

Trešajā kārtā šī dueļa uzvarētāja tiksies ar pasaules 18.numuru Medisonu Kīzu no ASV vai Vācijas pārstāvi Tatjanu Mariju, kura WTA rangā atrodama 59.pozīcijā.

Pašlaik 26 gadus vecā Rodžersa karjeras laikā pie WTA tituliem nav tikusi, taču divreiz spēlējusi finālos, kas gan noticis salīdzinoši sen - 2014. un 2016.gadā. Viņas karjeras rekords pasaules rangā ir 48.vieta, ko viņa sasniedza 2017.gada janvārī.

Čārlstonas turnīrs Rodžersai gan ir ļoti zīmīgs, jo tas viņai ir pirmais pēdējā gada laikā. Viņa tajā piedalās, pateicoties rīkotāju piešķirtajam ielūgumam jeb "wild card", bet no pasaules ranga viņa ir izkritusi, jo nav spēlējusi nedaudz vairāk par gadu. Smaga ceļgala savainojuma dēļ viņa bija spiesta izlaist 13 mēnešus, turklāt zem jautājuma zīmes bija visa viņas tenisistes karjera.

Atgriešanās apritē gan amerikānietei izdevās sekmīga, jo pirmajā mačā viņa uzvarēja Rodinu, bet cīņa pret Ostapenko viņai būs tikai otrā pēc traumas sadziedēšanas.

Tikmēr Ostapenko pagaidām šī sezona nav bijusi sekmīga, jo viņa turnīros nav spējusi uzvarēt vairāk par vienu maču, kamēr kopumā Latvijas sportiste šosezon WTA tūrē guvusi tikai četras uzvaras un piedzīvojusi astoņus zaudējumus.

Ostapenko aizpērn debitēja šajā turnīrā, sasniedzot finālu, kurā atzina krievietes Darjas Kasatkinas pārākumu. Savukārt pērn viņa Čārlstonā nespēlēja.

Ostapenko šodien paredzēts arī starts dubultspēlēs. Pirmajā kārtā jeb astotdaļfinālā viņa pārī ar 34 gadus veco horvātieti Dariju Juraku spēkosies pret ASV pārstāvēm Kloju Beku un Emmu Navarro, kuras turnīrā piedalās ar "wild card" palīdzību.

Ar turnīru Čārlstonā sākusies sezona uz māla kortiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu