Īrijā par pusaudžu biedēšanu ar gaisa pistoles šāvieniem tiesā Latvijas valstspiederīgo (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

35 gadus vecais Kaspars Serebrjakovs Īrijas tiesas priekšā stājies par to, ka ar tukšām patronām no gaisa pistoles "šāvis" uz pusaudžu grupu, kas ar akmeņiem apmētājuši viņa māju, ziņo portāls "Herald".

Vainīgais apgalvojis, ka tā rīkojies, lai pusaudžus aizbiedētu, taču atzinis, ka ir pārsteidzies un notikušo nožēlo. Tiesā izskatītā epizode notikusi 2017. gada beigās. Vīrietis tiesai atzinis, ka uz to mirkli viņa rīcībā bijusi 9 mm gaisa šautene, reālistiska šaujamieroča imitācija un četras tukšas patronas.

Vietējie likumsargi saņēmuši ziņojumu gan par tukšajiem šāvieniem, gan par jauniešu izraisīto sabiedriskā miera traucēšanu.

Apsūdzētā advokāts tiesai paziņojis, ka vīrieša māja jau vairākas nedēļas kalpojusi par jauniešu bandas mērķi. 

Advokāts tiesai atklājis, ka Serebrjakovs neesot pārzinājis Īrijas likumus un nav apjautis, ka viņam nav ieroču glabāšanas atļaujas Īrijā. "Viņam bija ieroču atļauja viņa dzimtenē Latvijā, bet ne šeit," teicis advokāts, piebilstot, ka ar ieročiem nav bijis iespējams izšaut īstas lodes.

Tiesnesis ir pārtraucis lietu, dodot apsūdzētajam iespēju izvairīties no notiesāšanas ziedojot 1000 eiro labdarībai.

Vīrietim ir divas iepriekšējas sodāmības par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu