Desmit interesanti fakti par "Printful" (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Draugiem Group" uzņēmuma "Printful" biroja ikdiena
"Draugiem Group" uzņēmuma "Printful" biroja ikdiena Foto: Jānis Škapars/TVNET

Apdrukas uzņēmums "Printful" ir viens no skaļāk izskanējušajiem vārdiem, kad runa ir par Latvijas idejām starptautiska mēroga tirgū. Portāls "Apollo" piedāvā uzzināt desmit interesantus faktus par apdrukas milža vēsturi, ikdienu un nākotnes plāniem.

» No printera guļamistabā līdz ražotnēm pasaulē. "Printful" stāsts

Foto: Jānis Škapars/TVNET

1. "Printful" ir viens no uzņēmumiem, kas darbojas "Draugiem Group" sastāvā. Visi grupas uzņēmumi, tostarp arī "Printful", sākušies kā darbinieku idejas, kuras izlemts "palaist testa režīmā". Kopš "draugiem.lv" dibināšanas ir bijuši aptuveni 100 šādi izmēģinājumi, taču no tiem dzīvotspējīgākie izrādījušies 12.

2. "Draugiem Group" sastāvā ir divi ar apdruku saistīti uzņēmumi, taču "Printful" nav pirmais no tiem. Uzņēmums radies, kad "Draugiem Group" uzņēmums "Startup Vitamins", kas nodarbojas ar motivējošu plakātu izveidi, sapratis, ka tiem krietni ērtāk būtu sākt plakātus drukāt pašiem. Viss sācies ar vienu printeri, kuru uzņēmuma līdzīpašnieks turējis sava ģimenes mājokļa guļamistabā. 

Foto: Jānis Škapars/TVNET

3. "Printful" apdrukā vairāk kā 150 dažādus produktu veidus, sākot no telefona vāciņiem un krūzītēm, un beidzot ar somām, apaviem un pat sēžammēbelēm. Uzņēmums piedāvā arī apdruku, kurai netraucē pat vīles - nepieciešamais raksts tiek uzdrukāts uz vajadzīgā auduma un prece tiek uzšūta no jauna.

4. Uzņēmuma pirmā ražotne atvērta Losandželosā, ASV, uz kurieni tobrīd bija pārvācies uzņēmuma līdzīpašnieks Lauris Liberts. Ražotnes atvēršana ārvalstīs ir bijis praktisks lēmums - tobrīd no turienes visērtāk bijis apkalpot Amerikas tirgu. Pēc laika atvērta arī otra ražotne Ziemeļkarolīnā, Šarlotas pilsētā, tad ražotne Rīgā, un visbeidzot - Meksikā, taču uzņēmums ar to vien negrasās apstāties - pašlaik tiek kalti plāni par iekļūšanu Āzijas tirgū.

5. Viena no uzņēmuma galvenajām priekšrocībām ir pasūtījuma izpildes ātrums, kas iespējams tādēļ, ka "Printful" visus produktus jau glabā savā ražotnē - uz vietas pieejami visi izmēri dažādās krāsās, tādēļ grūtības nesagādā arī pasūtījums, kurā uzreiz ir pāris desmiti vai pat simti vienību.

Foto: "Draugiem Group" uzņēmuma "Printful" biroja ikdiena

6. "Printful" piedāvātā sistēma automātiski atpazīst gan svešu firmu logo, gan dizainus, kā arī spēj atpazīt naida runu.

7. "Printful" birojā Rīgā ir interesants mākslas darbs, kas sastāv no darbinieku veidotām "laika kapusulām" - tās tiek veidotas ik pēc pieciem gadiem, dokumentējot uzņēmuma dzīvi.

8. Uzņēmumam ir iedvesmojošs stāsts - kāda meitene ASV uztaisījusi krekliņu ar savu dizainu, ielikusi to savā Interneta veikalā. To pamanījusi kāda starptautiska slavenība, un pēc pāris dienām veikalu pārpludinājuši tūkstošiem pasūtījumu, kurus, pateicoties "Printful", ir izdevies izpildīt, nepalaižot garām biznesa izdevību.

9. Cilvēkam, kuram ir ideja par sava dizaina preci, atliek vien izveidot interneta veikalu, kas mūsdienās ir gandrīz vai tikpat viegli, cik uztaisīt savu blogu. Tālāk iespējams izmantot "Printful" risinājumus, kas pilnīgi automātiski apstrādā klientu pasūtījumus, veic produktu apdruku un piegādi. "Printful" piedāvā integrācijas ar 14 e-komercijas platformām, veikaliem un servisiem. Kad veikalā pienāk pasūtījums, "Printful" to izpilda un pāris dienu laikā pats arī aizsūta saņēmējam.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

10. Uzņēmums strauji tuvojas 10 miljoniem izpildītu pasūtījumu kopš uzņēmuma pirmsākumiem, izpildot vidēji pusotru miljonu pasūtījumu gadā.

Foto: Ielūkojies "Printful" Rīgas ražotnes telpās

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu