NEPLP sāk "Twitter", "Facebook" un "Google" novērošanu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Internets. Ilustratīvs attēls
Internets. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars / TVNET

Lai cīnītos pret dezinformāciju, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) un tās Monitoringa nodaļa sākusi starptautisku trīs vadošo sociālo tīklu platformu monitoringa projektu, vēsta padome.

NEPLP locekle Aurēlija Ieva Druviete skaidroja, ka sāktā projekta viens no stratēģiskajiem mērķiem ir proaktīvi iesaistīties sociālo mediju monitoringa procesā, lai novērstu dezinformāciju, kā arī ieviestu jaunākās metodoloģijas šāda veida uzdevumu īstenošanai.

Padomē arī atzīmēja, ka Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu procesa gaitā Eiropas audiovizuālo mediju pakalpojumu regulatoru grupā (ERGA) ietilpstošie regulatori, tostarp NEPLP 2019. gada martā vienojās iesaistīties sociālo mediju platformu saistību izpildes novērtēšanas pilotprojektā.

Tāpat vairāki sociālie mediji ir uzņēmušies ierobežot dezinformācijas izplatību, parakstot "Rīcības kodeksu dezinformācijas ierobežošanu". Monitorētas tiks trīs sociālo tīklu platformas: "Twitter", "Facebook" un "Google".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu