Gromovs ar "Samara" komandu kļūst par Krievijas superlīgas čempionu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Iļja Gromovs
Iļja Gromovs Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas basketbola centra spēlētājs Iļja Gromovs pirmdien "Samara" komandas sastāvā kļuva par Krievijas pēc spēka otrās līgās jeb superlīgas čempionu.

Fināla trešajā mačā "Samara" viesos ar rezultātu 66:59 (13:12, 18:22, 20:9, 15:16) pārspēja Sanktpēterburgas "Spartak", sērijā līdz trim uzvarām gūstot virsroku ar 3-0.

Gromovs šajā mačā laukumā pavadīja četras minūtes un piecas sekundes, kuru laikā realizēja savu vienīgo divpunktu metienu, aizmeta garām soda metienu, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pieļāva vienu kļūdu un izprovocēja vienu pārkāpumu.

Gromovs uz Samāru pārcēlās šī gada janvārī, kad atstāja pašmāju vienību "Jūrmala"/"Betsafe". Šosezon "Samara" sastāvā viņš superlīgā caurmērā guva 7,9 punktus un izcīnīja 5,3 atlēkušās bumbas.

Basketbolists pārstāvējis dažāda vecuma Latvijas jaunatnes izlases, 2013.gadā izcīnot Eiropas U-20 čempionāta bronzas medaļas. Tāpat viņš pārstāvējis Latvijas nacionālo valstsvienību.

Krievijas superlīga valstī ir otrais spēcīgākais basketbola čempionāts aiz VTB Vienotās līgas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu