"Mēs visi kopā dzērām..." Traģisks ugunsgrēks Jūrmalā - krāsmatās atrod laulāta pāra mirstīgās atliekas (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Naktī uz ceturtdienu, 2. maiju, traģisks ugunsgrēks piemeklēja kādu ēku Jūrmalā. Ugunsdzēsēji ēkas krāsmatās uzgāja divu laulātu cilvēku mirstīgās atliekas, vēsta raidījums "Degpunktā".

Iedzīvotāji atklāj, ka mājā regulāri uz atklātas uguns tiek gatavotas maltītes. Ugunsgrēka izcelšanās esot bijis tikai laika jautājums.

Viktorijas ielas 16. nams jau vairākus gadus bija viena no iecienītākajām bezpajumtnieku pulcēšanās vietām Jūrmalā.

Ēkas kaimiņi stāsta, ka darbība bija manāma ik dienu, taču līdz šim tas apkārtējos pārlieku netraucēja.

Ap plkst. 3.00 naktī ēka sāka degt.

Liesmas pieņēmās spēkā un pārņēma māju visā 120 kvadrātmetru lielajā platībā.

Tajā brīdī pirmajā stāvā atradās divi no tās neoficiālajiem iemītniekiem - 51 gadu vecais vīrietis Andrejs un viņa sieva Alla. Diemžēl nevienam no laulātajiem neizdevās izglābties.

Bojāgājušo draugs raidījumam "Degpunktā" pastāstīja, ka krāsmatās atrastie ķermeņi ir Andrejs un viņa sieva Alla. "Viņu sauca par lietuvieti, viņš bija no Lietuvas. Abi sadega. Es viņus pazinu. Pie manis šodien Saņa Bārda pienāca un pateica, kas noticis. Man acis kā piecu centu kapeikas uz kātiņiem," atklāj pāra draugs. 

Ugunsdzēsēji ēkas krāsmatās atrada abu cilvēku mirstīgās atliekas, veicot dzēšanas darbus.

Nelaiķu draugs stāsta, ka visi viņa paziņas, kas dzīvojuši šajā mājā, ir gājuši bojā. Otrajā stāvā dzīvojusi kāda Žanna. "Viņa arī nomira, neiedeva viņai "uzlāpīties" un nomira. Pēc tam Raimonds nomira, Andrejs nomira, tagad vēl šie divi. Es viņus ļoti labi pazinu, piecus gadus te dzīvoju, pazinu. Kaut vai apglabāt, kaut vai pelnus, kaut kā vismaz... Ārprāts, pilnīgas šausmas!" atklāts ir vīrietis. 

"Mēs visi kopā dzērām. Neteiksim, ka maz. Jūs jau pēc manis varat redzēt. Es pirms pieciem gadiem apglabāju mammu, viņai bija infarkts un arī sāku dzert stresa dēļ. Man arī bija mikroinsults, pēc tam insults, bet kaut kā turos, paldies Dievam, kaut kā turos," stāsta bojāgājušo draugs.

Īsi pirms plkst. 8.00 no rīta ugunsdzēsējiem izdevās liesmas likvidēt.

Blakus dzīvojošie cilvēki varēja atgriezties savos mitekļos.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu