"Es atcerēšos jūsu vārdus!" Seksuālās izmantošanas skandāli sportā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Diemžēl, bet sportā neiztikt arī bez skandāliem, kuros seksuāli tiek izmantoti jaunieši un sievietes. Portāls Apollo piedāvā ielūkoties dažādos seksuālās izmantošanas skandālos sportā, kuros iesaistīti arī pasaules slaveni sportisti. 

Riteņbraukšanas komandas sporta direktors

Foto: AFP/SCANPIX

2014. gadā "Omega Pharma - Quick-Step" riteņbraukšanas komandas sporta direktors Braiens Holms tika apsūdzēts 12 gadus vecas meitenes seksuālā izmantošanā. 

Tagad 56 gadus vecajam Holmam apsūdzības tika izvirzītas Dānijā. Viņš izvēlējās neklausīt savu advokātu padomam un publiski apstiprināja izvirzītās apsūdzības.

"Tagad, to apstiprinot, jūtos simt reizes labāk nekā vakar, kad neko vēl nedrīkstēju teikt. Advokāti man saka, ka viss, ko teikšu, var tikt izmantots pret mani, tāpēc neko vairāk nevaru atklāt. Jebkas, ko sacīšu, situāciju tikai padarīs ļaunāku," savulaik atzina Holms.

Profesionālajā riteņbraukšanā Holms savulaik kā sportists pavadīja 12 gadus, 1996.gadā "Telekom" komandas rindās palīdzot dānim Bjernem Rīsem uzvarēt prestižajā "Tour de France". Šīs sacensības Holms sekmīgi pievarēja septiņas reizes.

Daiļslidotāja apsūdz savu bijušo partneri

Foto: AP/Scanpix

Bijusī amerikāņu daiļslidotāja Bridžeta Namiotka atzinusi, ka viņas bijušais partneris Džons Kolins ir seksuāli izmantojis sportisti divus gadus, vēsta "CBS News."

Sportiste atklāja, ka Kolins seksuāli ir izmantojis viņu un deviņas citas sievietes. Janvārī Kolins izdarīja pašnāvību - tikai dienu pēc apsūdzību izvirzīšanas. 

"Džons sāpināja mani un citas meitenes. Viņš seksuāli mani izmantoja divus gadus. Neviens nevainīgs cilvēks nepakaras," atzina Namiotka. 

Daiļslidotāja ir pirmā sieviete, kura izvirzīja apsūdzības pret Kolinsu. Kolinss pārī ar Namiotku sagāja 2004. gadā, kad sportistei bija 14 gadi.

Pašam sportistam tad bija 19. Pāris kopā izcīnīja daudzus panākumus, taču 2007. gadā pārtrauca savu kopā būšanu uz ledus. Kolinsa pārstāvji gan noliedz izskanējušās apsūdzības. 

Sporta ārsts apsūdzēts 150 jauniešu seksuālā izmantošanā

Foto: Reuters/ScanPix

Bijušajam ASV olimpiskās vingrošanas izlases ārstam Lerijam Nasaram 2018. gadā tika piespriesti 175 gadi cietumā, jo viņš tika apsūdzēts vairāk nekā 150 jauno vingrotāju seksuālā izmantošanā ASV sporta skolās. 

Tiesas materiāli liecināja, ka Nasars regulāri seksuāli izmantojis un uzmācies vairākām meitenēm. Noziegumi pastrādāti 1994.-2000. gados. Drīz pēc šīm apsūdzībām Nasars zaudēja savu augsto amatu Mičiganas Valsts universitātē.

Sākotnēji tika norādīts, ka 54 gadus vecajam Nasaram būs jāpavada 40 gadi cietumā, bet vēlāk viņam tika piespriests 175 gadu cietumsods.

Tiesa Nasaru atzina par vainīgu vairākos seksuāla uzbrukuma gadījumos, kuros tika iesaistītas jaunas meitenes, kuru skaitā bija arī olimpietes. Sporta ārstu apsūdzēja vairāk nekā 150 sievietes.

"Es atcerēšos jūsu vārdus līdz pat sava mūža beigām," pauda Nasars, kurš bija pagriezies pret cietušajām.

Maikls Džordans - samaksājis par klusēšanu

Foto: EPA/LETA

Džordans bija meitu ģēģeris un Karla Nafela bija viena no viņa daudzajām sievietēm, bet noteikti īpašāka par citām, jo nr. 23 pēc karjeras noslēgšanas piedāvājis piecus miljonus ASV dolāru, lai viņa klusētu par viņu dēku. 2002. gadā Nafela iesūdzēja sportistu tiesā un apgalvoja, Džordans viņai teicis, ka aprecējis savu sievu Huanitu tikai tā dēļ, ka tas nāk par labu viņa publiskajam tēlam. Kopš tā laika teju katru gadu Džordanam bija jāveic pa kādam paternitātes testam, lai pierādītu, ka viņš nav daudzu sieviešu bērnu tēvs.

Zīmīgi, ka 2007. gadā, daudzo skandālu dēļ, viņš izšķīrās no sievas, bet viņam bija jāsamaksā viņai 168 miljoni.

Maiks Taisons - notiesāts par izvarošanu

Foto: AP/Scanpix

Taisons pazīstams kā jaunākais pasaules čempions boksā (20 gados), lielisks nokautētājs, un arī kā neviennozīmīgi vērtēta persona. 1992. gadā Taisons tika apsūdzēts par "Miss Black Rhode Island" skaistumkokursa dalībnieces, kurai bija vien 18 gadi, izvarošanu kādā Indianapolisas viesnīcas numuriņā. Bokseris tika atzīts par vainīgu un notiesāts uz sešiem gadiem cietumā ar četru gadu ilgu probācijas laiku pēc tā.

Lai arī Taisonam tobrīd bija 25 gadi, viņš sodu izcieta Indiānas jauniešu labošanas iestādē. Viņš tur pavadīja mazāk kā trīs gadus, līdz tika atbrīvots.

2006. gadā vienā no intervijām viņš aizvien noliedza savu vainu, sakot: "Ienīstu viņu līdz sirds dziļumiem. Viņa mani nostādīja tādā situācijā... Tagad gribu viņu izvarot pa īstam!"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu