Nežēlīgs uzbrukums taksistam Igaunijā – aizdomās turētie nosūtīti pie psihiatra

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Taksometrs. Ilustratīvs attēls.
Taksometrs. Ilustratīvs attēls. Foto: Diāna Lozko/LETA

Divi no jauniešiem, kuri 2018. gada novembra vidū smagi piekāva taksistu, pēc tam viņu ieslogot bagāžniekā un dodoties izbraukumā, šobrīd atrodas psihiatra uzraudzībā, vēsta "Postimees".

Pēc aizstāvības lūguma vienam no jauniešiem tika veikta kompleksā psihiatriskā un psiholoģiskā ekspertīze, savukārt, otrā gadījumā aprobežojās ar psihiatrisko izpēti.

Kopā apsūdzēti ir trīs jaunieši, divi no tiem ir nepilngadīgi. Pirmā sēde jau ir notikusi un otrā gaidāma, kad tiks saņemti ekspertīzes rezultāti. Kad process sāksies - pagaidām nav zināms.

Pēc esošās informācijas trīs no jauniešiem apsūdzēti laupīšanā, zādzībā un uzbrukumā, pielietojot spēku.

Taksista nežēlīgā piekaušana un viņa auto nozagšana norisinājās 16. novembra naktī. Nākamajā rītā policijas darbiniek no vietējiem iedzīvotājiemi saņēma informāciju par asins peļķēm uz asfalta, pie kāda bērnudārza Persti apgabalā. Uz notikuma vietu tika nosūtīta patruļa un operatīvā grupa.

Ap pulksten 8.30 policijas darbinieki saņēma informāciju, ka pa pilsētas ielām traucas automašīna, kura veic bīstamus manevrus.

Policijas patruļa nekavējoties devās tās meklējumos un pēc 20 minūtēm tika pamanīts meklētais automobilis. Policijas darbinieki šoferim devuši rīkojumu apstāties, taču tas ticis ignorēts. Auto turpināja uzņemt ātrumu, paspējot aizskart vairākas apkārt esošas automašīnas. Vienā brīdī pārkāpējiem pat izdevies pazust no policijas darbinieku redzesloka.

Automašīna tika atrasta ap 9.00 rītā kādā stāvvietā. Pēc aculiecinieku stāstītā no tās, tuvējo kapu virzienā, skrējuši trīs vīrieši.

Automašīnas bagāžniekā atrada ievainotu un aplaupītu 60 gadus vecu vīrieti, kuru nekavējoties nogādāja slimnīcā.

Uzbrukums sācies ar taksista izsaukšanu 15. novembrī, kad divi nepilngadīgi jaunieši iekāpuši automašīnā un piekāvuši šoferi, tālāk viņu ieslogot bagāžas nodalījumā. Dodoties izbraukumā, vēlāk pievienojies vēl viens dalībnieks.

Divi no aizturētajiem jau iepriekš ir sodīti par fiziska rakstura uzbrukumiem. Abi nepilngadīgie jaunieši pēc iepriekšējiem uzbrukumiem tika nosūtīti uz privātskolu pāraudzināšanai, piemērojot krimināluzraudzību, taču, acīmredzot, šādi līdzekļi nav devuši rezultātus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu