Abortu likuma dēļ "Netflix" pārskatīs investīcijas Džordžijas štatā (1)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters / Scanpix

ASV straumēšanas uzņēmums "Netflix", kas darbojas arī kino un televīzijas filmu uzņemšanas jomā, paziņojis, ka pārskatīs plānus par investīcijām Džordžijas štatā, ja tur stāsies spēkā strīdīgus vērtējumus izraisījušais likums par abortu ierobežošanu.

"Netflix" ir pirmā lielā studija, kas nākusi klajā ar šādu paziņojumu.

"Mums ražošanā Džordžijā strādā daudzas sievietes, kuru tiesības, tāpat kā miljonu citu tiesības, šis likums nopietni ierobežos," izdevumam "Variety" skaidroja "Netflix" satura koordinācijas vecākā amatpersona Teds Sarandoss. "Tāpēc mēs strādāsim kopā ar Amerikas Pilsonisko tiesību savienību (ACLU) un citiem, lai cīnītos tiesās."

"Ņemot vērā, ka likums vēl nav stājies spēkā, mēs turpināsim tur filmēt, vienlaikus atbalstot partnerus un māksliniekus, kas izvēlēsies tā nedarīt. Ja tas tomēr stāsies spēkā, mēs pārskatīsim visas mūsu investīcijas Džordžijā."

Džordžija ir viens no vairākiem ASV štatiem, kas pēdējā laikā pieņēmuši stingrus likumus attiecībā uz abortiem, cerot, ka jautājums tiks izskatīts ASV Augstākajā tiesā, kur varētu tikt mainīts 1973. gada spriedums vēsturiskajā lietā "Roua pret Veidu", ar kuru visā valstī tika legalizēti aborti.

Pēc tam kad likums tika pieņemts Džordžijā, kur tikuši uzņemtas vairākas lielbudžeta filmas, kā arī seriāli, ieskaitot "Netflix" seriālus "Stranger Things" un "Ozark", arvien aktīvāk sākuši skanēt aicinājumi, lai Holivuda štatu pamet.

Kino un televīzijas kompānijas iecienījušas Džordžiju nodokļu atvieglojumu dēļ.

Industrija štatā nodarbina 92 000 cilvēku, un tās ekonomiskā ietekme 2018.gadā lēšama miljardos dolāru, liecina žurnāla "Time" aplēses.

Populārais seriāls "The Walking Dead" ("Staigājošie miroņi") teju pilnībā uzņemts Džordžijā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu