"Youtube" jokdarim par cepuma piepildīšanu ar zobu pastu un tā iedošanu bezpajumtniekam piespriests cietumsods

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pexels

"YouTube" jokdarim ReSet, kura īstais vārds ir Kangua Rens, tika piespriests 15 mēnešu cietumsods par bezpajumtnieka cieņas aizskaršanu. Papildu cietumsodam, puisim arī jāizmaksā 20 000 eiro liela kompensācija cietušajam, vēsta portāls "The New York Times".

2017. gadā tobrīd 19 gadus vecais Rens, ar vairāk nekā miljonu sekotāju vietnē "YouTube", publicēja video, kurā "Oreo" cepumu pildījumu aizvieto ar zobu pastu, un šos cepumus piedāvā kādam bezpajumtniekam Barselonā kopā ar 20 eiro banknoti.

Pēc cepuma apēšanas bezpajumtnieks sācis vemt, un šis video izraisījis plašu sabiedrības nosodījumu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Portal AM News (@portalamnews) on

Cenšoties situāciju vērst par labu, Rens apkaunojošo video izdzēsa un aizvietoja ar citu, kurā bezpajumtniekam piedāvā vēl vienu 20 eiro banknoti. Saskaņā ar policijas teikto, vēlāk jokdaris cietušā meitai piedāvāja 300 eiro, lai viņa neceltu apsūdzības.

Savai aizstāvībai Rens atzinis, ka publicētais video ir bijis slikts joks, tomēr tiesnese norādījusi, ka viņa peļņa no video ievietotajām reklāmām ir bijusi vairāk nekā 2000 eiro.

Neskatoties uz bargo sodu, neveiksmīgā joka autoram visticamāk nebūs jāpavada laiks aiz restēm, jo lielākoties par nevardarbīgiem noziegumiem piespriestos cietumsodus, ja tie ir īsāki par diviem gadiem, kā arī ja tas ir vainīgā pirmais pārkāpums, Spānijā atļauj izciest nosacīti. Tiesa arī likusi uz pieciem gadiem slēgt Rena "YouTube" un citu sociālo tīklu kanālus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu