Madonas novadā dzērājšoferis, bēgot no soda, iebrauc policistu automašīnā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: www.pexels.com

Madonas novadā policistiem aizpagājušajā naktī izdevies aizturēt kādu automašīnas vadītāju, kurš reibumā bēga no policijas un izraisīja sadursmi ar policijas dienesta automašīnu, informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Naktī uz 11. jūniju VP saņēma informāciju par kādu šoferi Madonā, kurš, iespējams, sēdies pie stūres alkohola reibumā. Reaģējot uz izsaukumu, VP Vidzemes reģiona pārvaldes patruļpolicijas inspektoriem izdevās šoferi aizturēt.

Neilgi pēc pusnakts Madonas novada Sarkaņu pagastā uz autoceļu Madona - Stiebriņi - Gravas - Bukas policija ievēroja meklēto automašīnu. Policijas amatpersonas mēģināja apturēt un pārbaudīt automašīnu, taču tās vadītājs nepakļāvās policijas darbinieku prasībām apstāties un uzsāka bēgšanu.

Bēgšanas laikā automašīnas vadītājs izraisīja sadursmi ar netrafaretu policijas dienesta automašīnu un turpināja bēgšanu, stāstīja Vaskāne.

Pēc 20 minūtēm policistiem izdevās šoferi aizturēt un, veicot personas pārbaudi, viņi konstatēja, ka 1990. gadā dzimušajam vīrietim nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību. Tāpat, veicot alkohola pārbaudi, apstiprinājās aculiecinieku bažas - 29 gadus vecais šoferis pie stūres bija sēdies alkohola reibumā. Viņa izelpā tika konstatētas 1,79 promiles, teica Vaskāne.

Automašīnas vadītājs ceļu satiksmē piedalījās ar automašīnu, kurai nav izieta tehniskā apskate un iegādāta obligātā civiltiesiskā apdrošināšana, kā arī automašīnai bija piestiprināta citas automašīnas reģistrācijas numura zīme. Vīrietis jau vairākkārtīgi ir nonācis policijas redzeslokā par dažādiem pārkāpumiem, piebilda Vaskāne.

Par šādu bezatbildīgu pārkāpumu paredzēta kriminālatbildība un sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Policija izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri nepaliek vienaldzīgi un situācijās, kad rodas pamatotas aizdomas, ka transportlīdzekļa vadītājs pie stūres sēdies reibumā, ziņo Valsts policijai, zvanot pa tālruni 110, teica Vaskāne.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu