Zviedrijas basketbolistes ar uzvaru sāk Rīgā notiekošo EČ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zviedrijas basketbolistes
Zviedrijas basketbolistes Foto: FIBA.com

Zviedrija sieviešu basketbola izlase ceturtdien ar uzvaru iesāka Eiropas čempionātu (EČ) basketbolā, "Arēnā Rīga" gūstot uzvaru pār Melnkalnes izlasi.

Visa čempionāta un arī B apakšgrupas pirmajā spēlē Zviedrija ar 67:51 (23:8, 8:15, 18:10, 18:18) pārspēja Melnkalni.

Rezultatīvākā uzvarētāju rindās bija Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) Ņujorkas "Liberty" komandas spēlētāja Amanda Zahui, kura izcēlās ar 21 punktu un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas.

Savukārt Melnkalnes izlasē rezultatīvākā bija Jovana Pašica, kura guva astoņus punktus.

Zviedrijas izlase savu pārspēku apliecināja jau pirmajā ceturtdaļā, spēles sākumā panākot 19:2, bet pēc pirmā puslaika skandināvietes atradās vadībā ar 38:16. Trešajā ceturtdaļā Melnkalnes izlase pietuvojās līdz -5, tomēr pēc pusminūtes pārtraukuma Zviedrijas komanda veica deviņu punktu atrāvienu, un mača turpinājumā iniciatīva piederēja uzvarētājām. Līdz ar to EČ Zviedrijas izlase uzsākusi ar drošu uzvaru.

Nākamā spēle Zviedrijas izlasei paredzēta piektdien pret Čehijas izlasi, bet šobrīd B apakšgrupā tā ieņem pirmo vietu. Šajā apakšgrupā bez Čehijas, Zviedrijas un Melnkalnes spēlē arī Francijas izlase.

Savukārt Latvijas izlasei A apakšgrupā pirmā spēle paredzēta ceturtdien plkst.18.30, kad būs jāspēkojas ar Lielbritānijas izlasi.

Eiropas 37.meistarsacīkstes sieviešu komandām notiks līdz 7.jūlijam. Rīgā notiks divi no četriem grupu turnīriem, kā arī divas no četrām astotdaļfināla spēlēm. Divi grupu turnīri risināsies Serbijas pilsētās Nišā un Zreņaninā, savukārt ceturtdaļfināli, pusfināli un medaļu cīņas risināsies Serbijas galvaspilsētā Belgradā.

Eiropas čempionāta pirmo sešu vietu ieguvējas nodrošinās ceļazīmi uz 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.

Latvija kontinenta meistarsacīkstes uzņems otro reizi vēsturē - pirmā reize bija 2009.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu