Tiesa aizliedz Trampam bloķēt "Twitter" lietotājus (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV prezidents Donalds Tramps.
ASV prezidents Donalds Tramps. Foto: AP/Scanpix

ASV Apelācijas tiesa otrdien, 9. jūlijā, nolēmusi, ka prezidents Donalds Tramps nedrīkst bloķēt lietotājus, ar kuriem viņam nesakrīt viedoklis, ziņo CNN.

Tramps, bloķējot "Twitter" lietotājus, iesaistoties "antikonstitucionālā viedokļu diskriminācijā", sacīts tiesas paziņojumā.

Tramps arī ir pirmais ASV prezidents, kurš saziņai izmanto savu personīgo "Twitter" kontu. Tajā viņš regulāri paziņo jaunākās ziņas, plānus un to maiņas, kā arī komentē visdažādākos notikumus.

Izaicinājumu Trampa "Twitter" lietošanas paradumiem meta septiņi cilvēki, ko prezidents bija bloķējis, kā arī organizācija "Knight First Amendment Institute". Viņi uzskatīja, ka Trampa "Twitter" konts ir daļa no viņa administrācijas saziņas rīkiem.

Jūnijā "Twitter" paziņoja, ka sāks atzīmēt valstsvīru tvītus, kas pārkāpj platformas lietošanas noteikumus, vēstīja "Politico". "Twitter" nolēmis šādus ierakstus nedzēst, lai neierobežotu sabiedrības spēju saprast politiskos līderus.

11. jūlijā Baltajā namā paredzēts sociālo mediju samits, tomēr neoficiāli avoti vēsta, ka "Twitter" un "Facebook" tajā nepiedalīsies.

Tramps "Twitter" bloķējis tādus pazīstamus cilvēkus, kā rakstniekus Stīvenu Kingu un Annu Raisu, modeli Krisiju Teigenu, kā arī neskaitāmus žurnālistus un citus lietotājus.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu